Seimo komisijos dėl K. Pūko imuniteto darbas pratęstas iki gruodžio vidurio

  • Teksto dydis:

Seimo komisijos dėl seksualiniu priekabiavimu apkaltinto parlamentaro Kęstučio Pūkio darbas pratęstas iki gruodžio vidurio.

Seimas ketvirtadienį komisijos darbo pabaigos terminą nukėlė gruodžio 15-ajai, nes dėl K.Pūko ligos ji niekaip negali patvirtinti išvados. Pagal Seimo statutą, komisija turi išklausyti parlamentarą, kurio imuniteto kausimą sprendžia.

Specialiosios komisijos pirmininkas „valstietis“ Antanas Baura yra patvirtinęs, jog po operacijos K.Pūkas mažiausiai iki lapkričio pabaigos turės praleisti reabilitacijoje.

Specialioji komisija Seimui turi pateikti išvadą su siūlymu, ar tenkinti generalinio prokuroro Evaldo Pašilio prašymą panaikinti K.Pūko teisinę neliečiamybę. Į Seimą prokuroras kreipėsi birželio pabaigoje.

Prokuratūra prašo leisti K.Pūką patraukti baudžiamojon atsakomybėn dėl galimo seksualinio priekabiavimo ir ginklo laikymo taisyklių pažeidimo.

Pagal Konstituciją, Seimo narys negali būti patraukiamas baudžiamojon atsakomybėn ar kitaip suvaržoma jo laisvė be Seimo sutikimo.

Prokuratūros duomenimis, keturių nukentėjusiųjų liudijimai ir per ikiteisminį tyrimą gauti duomenys leidžia pagrįstai manyti, jog šių metų sausio-vasario mėnesiais K. Pūkas galėjo seksualiai priekabiauti prie pagal tarnybą priklausomų ir kitaip priklausomų asmenų.

Seime taip pat pradėtas apkaltos procesas K.Pūkui. Šiame procese dabar laukiama Konstitucinio Teismo pozicijos.

K.Pūkas į Seimą buvo išrinktas pagal partijos „Tvarka ir teisingumas“ sąrašą daugiamandatėje apygardoje. K.Pūkas teigia, kad su juo susidorojo politiniai oponentai, nes jis yra „nesisteminis politikas“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

xuilo

xuilo  portretas
,eik eik į užtarnauta ir nejudink bambos be reikalo juk senis esi eik į šančius imk bėk krosa pro nemuno vingio teritorija ir vėl nesąmones muilink naujos lietuvos karusele suk augink su savo mergina jauna vaikus kam tau vilniaus stogai, seimo duona tinginiu sukama juk matai ką norėjai vis galvas sukai žmonių tarpui, pasakas kurtas plačiai vėjo girnas sukdamas ir kombinacijos tavo galvoj buvo kaip patekti į seima o ten nieko nereikia aplinkui sustatyti jaunu merginu sekretoriu buri ir joms vadovauti ir velnia veikti ir piniga imti oi koki juk mokėtojai suneša pilna lovi o tie marga šikniai mėto mūsų pinigus ten kur net jokio reikalo neturi oi kaip reikia valyti tos ten atbėgusius ant didelio pinigo lovio sėdi ir kombinuoja ir pasakas seka sergame tinginio lyga o kaip jauna merga subine pavizgino oi buvo sveikas ridikas runkelis ,., vsio po zakonu,,,,,,,

taip taip

taip taip portretas
Jo geda ir sazine zemiau bambos. plius juodoji advokate uz eurus dirbs juodai..kuri irgi nesistemine politike.kaune kovojo su korupcija..pipiec...

KAUNAS

KAUNAS portretas
Taip gaunasi ,kad seimo narys kaip ir psichikos ligonis yra nepakaltinamas..tik durnelis algos negaus,o sitas pukis gaus solidzia alga..kada baigsis sitas jovalas su seime. PUKI, PERVESK TUOS PINIGELIUS PANEMUNES SENELIU NAMAMS.,ARBA APUOLES GATVES NAMAMS..jei dar turi gedos ir sazines..
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių