Seimo kancleris: vienas sutartis nutrauks, su „Publicum“ - paliks

Seimo kanceliarija sutinka nutraukti tik dvi iš trijų sutarčių, kurias nutraukti Seimui nurodė Viešųjų pirkimų tarnyba (VPT).

Seimo kancleris Jonas Milerius BNS informavo, kad pirmadienį bendrovei „Amanda“, prižiūrinčiai automobilinių keltuvus, išsiuntė pranešimą apie Seimo kanceliarijos ketinimą su įmone nutraukti šią vasarą pasirašytą sutartį. Toks pat laiškas įmonei „Vestekspres“ bus išsiųstas antradienį.

Su viešųjų ryšių agentūra „Publicum“ sutarties nutraukti neketinama.

„Sutarčių mes staigiai nutraukti negalime, pirma turime paskelbti naujus konkursus, o kol jie vyks, dirbsime pagal senas sutartis“, - sakė J.Milerius.

Jis žada, kad konkursas dėl automobilinių keltuvų techninės priežiūros ir remonto darbų paslaugų pirkimo bus paskelbtas iki rugsėjo vidurio, o dėl skraidinimo į tarnybines keliones - iki metų pabaigos.„Su “Vestekspres„ sutartis dar galėtų galioti metus ir mes jau kitų metų pirmąjį ketvirtį būtume skelbę naują konkursą paslaugoms pirkti, dabar maždaug vienu ketvirčiu paskelbsime anksčiau“, - sakė J.Milerius. kuri sakė dar nežinantis, kaip patobulinti sąlygas paslaugų tiekėjui, kad jos atitiktų VPT reikalavimus.

Su agentūra „Publicum“ sutarties Seimo kanceliarija nenutrauks.„Jeigu mes ją nutrauktume, būtų dvi blogybės: abu projektai “e-Seimas„ ir “Lietuvos valstybingumo istorinis paveldas elektroninėje erdvėje„ eina į pabaigą - baigsis šių metų pabaigoje - kitų metų pradžioje. Jeigu sutartį nutrauksime, Europos Sąjunga gali pripažinti lėšas panaudotas netinkamai ir jas tektų grąžinti“, - sakė J.Milerius.

Seimo kancleris prognozuoja, jog iš naujo paskelbus konkursą, darbų kainos būtų kur kas didesnės nei dabar.VPT, patikrinusi 17 Seimo kanceliarijos viešųjų pirkimų, 11-oje nustatė pažeidimų, o 3 neteisėtas sutartis rekomendavo nutraukti. VPT nustatė, kad sutartys su „Publicum“, „Amanda“ ir „Vestekspres“ yra neteisėtos.

Sutarties su Publicum„ vertė - daugiau nei 184 tūkst. litų, su “Amanda„ - apie 20 tūkst. litų, su “Vestekspres" - daugiau nei 3,7 mln. litų. VPT patikrinimas atliktas  Seimo kanceliarijos prašymu, siekiant įsitikinti, kad ji tinkamai vykdo viešuosius pirkimus.  Seimo kanceliarijos duomenimis, 2011 metais buvo atlikta 514 viešųjų pirkimų už 21,4 mln. litų.


Šiame straipsnyje: viešieji pirkimaiPublicum

NAUJAUSI KOMENTARAI

patys

patys portretas
susikūrėt tą išžagintą kontorėle patys ir kenčiat..........
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių