Seimo kanclerio pareigos pasiūlytos J.Mileriui

Parlamento vadovė Irena Degutienė Seimo kanclerio pareigas pasiūlė Seimo Informacijos technologijų ir telekomunikacijų departamento direktoriui Jonui Mileriui. Be to, ketinama keisti kanclerio skyrimo tvarką.

J.Mileriaus kandidatūrą I.Degutienė Seimo frakcijoms ketina pristatyti kitą savaitę, pranešė LNK Žinios.

J.Milerius patvirtino sulaukęs siūlymo eiti parlamento kanceliarijos vadovo pareigas, bet teigė sprendimo dar nepriėmęs.

„Kalba buvo ir praktiškai, kas dabar vyksta, matyt, paskatins apsispręsti", - sakė jis.

I.Degutienė taip pat pranešė siūlysianti supaprastinti Seimo kanclerio skyrimo tvarką.

„Lietuva - vienintelė Europoje valstybė, kur tokiu sudėtingu būdu skiriamas kancleris", - teigė ji.

Seimo kanclerį parlamento vadovo teikimu 5 metams skiria Seimas.

Šį pavasarį iš kanclerio pareigų atleistas Gintautas Vilkelis. Tuometinis Seimo pirmininkas Arūnas Valinskas jį kaltino neūkiškumu, neteisingos informacijos pateikimo parlamento vadovybei.

G.Vilkelis dėl atleidimo bylinėjasi su Seimu.

Pagal Seimo Statutą, Seimo kancleris yra Seimui bei Seimo valdybai atsakingas ir atskaitingas valstybės tarnautojas - įstaigos vadovas.

Jis prižiūri, kaip rengiami Seimo ir valdybos dokumentai, nagrinėja Seimo narių iškeltus klausimus dėl kanceliarijos darbo, užtikrina Seimo valdybos sprendimų vykdymą, atsako už antspaudų su valstybės herbu naudojimą ir saugojimą, paskirsto posėdžių salėje vietas, skiria patalpas frakcijų susirinkimams, skiria į pareigas ir iš jų atleidžia Seimo kanceliarijos valstybės tarnautojus, atlieka Seimo kanceliarijai skirtų biudžeto asignavimų valdytojo funkcijas ir kt.


Šiame straipsnyje: seimo kanclerisMilerius

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių