Seime vietą iškovojo, bet parlamentaro mandato atsisako

 

 

Partijų sąrašus į priekį rinkimuose vedę politikai, gavę rinkėjų pasitikėjimą, ėmė dvejoti, ar verta jiems eiti į Seimą. Sostinės mero pavaduotojas Jonas Pinskus nutarė likti dabartiniame darbe ir parlamentaro mandato atsisako. Kitose partijose taip pat atsirado tautos išrinktųjų, kurie planuoja atsisakyti Seimo nario mandato, praneša LNK laida „Labas vakaras, Lietuva“.

Artėjant laikui duoti Seimo nario priesaiką, kai kuriems išrinktiesiems daug mielesnės pasidaro dabar užimamos kėdės. Į rinkėjų balsų pirkimo skandalą įsivėlęs Vilniaus vicemeras „darbietis“ J. Pinskus mandato atsisako. Į Seimą neis ir socialdemokratai Vilija Blinkevičiūtė ir Zigmantas Balčytis  dabar dirbantys Europos Parlamente. Dvejonių turi ir liberalas Klaipėdos uosto direktorius Eugenijus Gentvilas ir Raseinių meras „tvarkietis“ Remigijus Ačas.

„Kaip vienodai reikšmingas vertintu ir Vilniaus miesto vicemero, tiek Seimo nario pareigas. Dabar atėjo ta kryžkelė, kurioje mes priiminėjame sprendimus, kur geriau partijai, kad aš pasilikčiau“, - sakė J. Pinskus.

„Aš girdžiu iš kai kurių politikų, kurie gali dalyvauti Vyriausybėje, kad pirmas darbas - nuimti uosto direktorių, nuimti Gentvilą. Ką čia sėdėti, kaip rakštis ir laukti, kada ateis diena X ir išoperuos tą rakštį. Jeigu kažkam esu rakštis, tiek to, manau, kad eičiau į Seimą, būčiau opozicijoje ir gana daug dėmesio skirčiau uosto direkcijoje vykstantiems procesams“, - sakė E. Gentvilas.

„Jau apsisprendęs esu, bet apsisprendimą paskelbsiu kitą savaitę“, - sakė R. Ačas.

Vyriausiosios rinkimų komisijos pirmininkas Zenonas Vaigauskas pastebėjo, kad per pastaruosius trejus rinkimus itin padaugėjo politikų, kurie gavę rinkėjų pasitikėjimą, atsisako mandato partijos naudai. Jis tai atvirai vadina rinkėjų apgaudinėjimu.

„Kandidatų sąrašams tai yra naudinga. Rinkimų teorijoje vadinami lokomotyvai paprastai stovi sąrašo priekyje, tą sąrašą kelia į viršų, padeda gauti rinkėjų balsus, o po rinkimų lokomotyvas lieka dirbti savo darbo. Iš tikrųjų tai yra tam tikras rinkėjų apgaudinėjimo būdas“, - sakė Z. Vaigauskas.

Socialdemokratų vadovas Algirdas Butkevičius patvirtino, kad parlamentaro mandatą ant stalo dės ir europarlamentarai V. Blinkevičiūtė ir Z. Balčytis. Partijos pageidavimu, jie lieka Briuselyje. Rinkėjų apgaulės A. Butkevičius čia neįžvelgia.

„Balsavo pirmiausiai už partiją, ji (V. Blinkevičiūtė – DELFI) vienmandatėje apygardoje nedalyvavo, bet išskirt šiandien kas už ką balsavo, būtų labai sudėtinga. Bet kad ji yra mūsų partijos viena iš lyderių, kaip ir Povilas Zigmas Balčytis, kaip ir kiti. Tokia yra dalia“, – sakė A. Butkevičius.

Z. Vaigauskas tikina, kad po kiekvienų rinkimų Seime atgimsta diskusijos apie bausmes tokiems iki galo neapsisprendusiems kandidatams, tačiau į realias sankcijas jos niekada nepavirsta.



NAUJAUSI KOMENTARAI

pilietė

pilietė portretas
Čia tai baisiau už balsų pirkimą.Kodėl tyli Prezidentė???Atvira rinkėjų apgavystė. Kodėl įžiūri tik DP klaidas ir pažeidimus????????????

dziaukites

dziaukites portretas
visi kas balsavo pries Kubiliu gali dziaugtis, nes isrinktieji jus rinkejus apgaudineja, kelia sumaisti ir destrukcija,,, ar koks buves ar esantis komunistelis gali dirpti produktyviai ? negali komunistai nieko tik mulkinti naivuolius

Kiemas

Kiemas portretas
O blyn, kaip gaila, kad nebus kam pensijų padidinti.
VISI KOMENTARAI 17

Galerijos

Daugiau straipsnių