Seime „paleistas“ interpeliacijos R.Palaičiui mechanizmas

Antradienį Seime „paleistas“ interpeliacijos vidaus reikalų ministrui liberalcentristui Raimundui Palaičiui mechanizmas.

Per pusdienį surinkti 32 parlamentarų parašai dėl interpeliacijos skelbimo ministrui. Dokumentas, kaip reikalauja Seimo statutas, atiduotas parlamento pirmininkei, o ji nedelsdama registravo jį posėdžių sekretoriate.

Tam, kad interpeliacijos procesas pajudėtų, reikėjo surinkti ne kaip 29 Seimo narių parašus.
Ją parėmė Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų, Krikščionių partijos frakcijų bei Mišrios Seimo narių grupės nariai.

Parašus dėl interpeliacijos ministrui rinko išvadas dėl Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) vadovų atleidimo aplinkybių patvirtinę Antikorupcijos komisijos nariai. Konservatoriaus Naglio Puteikio tvirtinimu, klausimai ministrui parengti Antikorupcijos komisijos išvadų dėl FNTT vadovų atleidimo aplinkybių pagrindu.
Seimo statutas numato, kad gavęs interpeliaciją, Vyriausybės narys privalo ne vėliau kaip per dvi savaites perduoti Seimui raštišką atsakymą. Vėliau interpeliuojamas ministras išklausomas parlamente, sudaroma komisija, ar jo atsakymas tenkina. Jeigu dauguma parlamentarų nusprendžia, kad ministro atsakymai jų netenkino, organizuojamas slaptas balsavimas dėl ministro atstatydinimo.

Ministras netektų pareigų tuo atveju, jei už nepasitikėjimą juo balsuotų ne mažiau kaip pusė arba ne mažiau kaip 71 Seimo narys.

Jeigu Seimo nutarimas dėl interpeliacijos priimamas, ministras, kuriam pareikštas nepasitikėjimas, privalo atsistatydinti.

FNTT vadovų atleidimo aplinkybes tyrusi Antikorupcijos komisija patvirtino išvadas, kad ministras FNTT pareigūnus atleido be pagrindo. Be to, jis esą galėjo turėtų asmeninių-partinių motyvų, kad pareigūnai nebedirbtų. R.Palaitis tokius kaltinimus atmeta.

R.Palaitis FNTT direktorių Vitalijų Gailių ir jo pavaduotoją Vytautą Giržadą iš pareigų atleido vasario 15 dieną, gavęs Valstybės saugumo departamento medžiagą. Anksčiau šie pareigūnai tikrinti poligrafu dėl informacijos apie banką „Snoras“ atskleidimo.

R.Palaitis tokius kaltinimus kategoriškai atmeta. Jis sako esąs įsitikinęs, kad pasielgė teisingai ir laikėsi įstatymų, jo sprendimas rėmėsi Valstybės saugumo departamento pateikta medžiaga.



NAUJAUSI KOMENTARAI

priskaičiuokite

priskaičiuokite  portretas
ir mano balsą :) Aš ,,UŽ'' Palaičio atstatydinimą. Jis daro GĖDĄ ne tik Pajūriui, bet ir VISAI LIetuvai :(

Naglis Puteikis

Naglis Puteikis portretas
Keliolika metų kontrabandininkai, prichvatizatoriai , gražiausi sklypų grobikai, stiklainių senamiesčiuose statytojai, PVM grobstytojai mokėjo kyšius tašėmis grynų pinigų politikams ir teisėsaugininkams, kad tie apsimestų, kad nieko nemato ir nieko negaudytų. Vagys ir žulikai buvo nepagaunamieji ne todėl, kad labai gudrūs, o todėl kad niekas jų negaudė. Už kyšius. Ir štai atsirado FNTT vadovai Gailius su Giržadu, kurie neišsigando ir pradėjo tikrinti visus. Pradėjo griūti 30 metų dar prie sovietų susisformavusi blato ir kyšių sistema. Štai todėl sujudo tie visi kontrabanderos su slaptaisiais patarėjais ir jų šantažuojamomis, įtakojomomis, spaudžiamomis ir papirkinėjamomis partijomis ir pavieniais politikais. Sujudo, sugalvojo poligrafinę schemą ir atleido FNTT vadovus Gailių ir Giržadą. Dabar skuba bet kokia kaina paskirti vietoj jų arba valdomus, arba bevalius, kaip ir kitose teisėsaugos ir spec.tarnybose vadovus. Kad toliau klestėtų blatas ir kyšiai. Todėl reikalingas taikus sukilimas prieš šią sistemą. Kuo daugiau žmonių susirinks 2012 03 17 d. 14.00 val.mitinge "Už teisingumą" prie Seimo, tuo garsiau visi kartu galėsime pasakyti "Užteks". Paraginkime valdžią apsivalyti! Neleiskime valstybės paversti plėšikų gauja!

Chmm

Chmm portretas
Kadangi Naglis Puteikis labai lengvai painioja tiesą su melu ir daro tai labai nekritiškai ir netgi nekorektiškai - aš už R.Palaitį. Pasišūdino pareigūnai ir buvo teisingai atleisti.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių