Seimas suvienodino olimpinių ir parolimpinių čempionų pensijas

Seimas šią savaitę priėmė pataisas, kuriomis suvienodino olimpinių ir parolimpinių čempionų pensijas.

Ateityje parolimpiniai bei kurčiųjų žaidynių čempionai, kaip ir olimpiniai čempionai šiuo metu, galės gauti pirmojo laipsnio valstybės pensiją. Iki šiol parolimpiniai čempionai galėjo tikėtis antrojo laipsnio valstybinės pensijos.

Numatyta, kad šios Valstybinių pensijų įstatymo pataisos įsigalios nuo 2018 metų sausio. Šiuo metu pirmojo laipsnio valstybinė pensija siekia 232 eurus, antrojo laipsnio – 116 eurų.

Priimti pataisas kolegas kvietusi konservatorė Gintarė Skaistė argumentavo, jog „natūralus teisingumo jausmas reikalauja, kad būtų atitinkamai vienodai traktuojami tiek sveikų sportininkų olimpiniai pasiekimai, tiek parolimpinių žaidynių laimėtojų“.

Socialdemokratas Algirdas Sysas tuo tarpu priekaištavo, kad pernelyg plečiamas valstybinių pensijų gavėjų sąrašas.

„Šiuo atveju tikrai susilaikysiu, nes anksčiau buvo idėja skirti valstybines pensijas tik olimpiniams čempionams. Po to atsirado antra, trečia vieta, po to – pasaulio čempionai, po to – neolimpinės šakos, po to – parolimpiečiai. Kadangi aš esu pasaulio parlamentarų pusės maratono čempionas, tikiuosi, kad bėgant laikui ir aš atsirasiu tame sąraše“, – ironizavo A.Sysas.

Konservatorius Rimantas Jonas Dagys sakė, kad „turbūt nėra iki galo teisinga lyginti parolimpiečius ir sportininkus profesionalus“, bet pažymėjo, kad valstybinės pensijos yra atpildas ne už sporto rezultatus, o už nuopelnus Lietuvai, jos garsinimą.

„Neįgalieji, mano galva, nusipelno įvertinimo daugiau dėl dviejų aspektų. Neabejotinai jie garsina Lietuvos vardą, visas pasaulis į juos žiūri. Kitas dalykas, tai yra labai geras pavyzdys mūsų visuomenei, kad net sudėtingiausiose situacijose žmogus gali pasiekti rezultatų, kai kovoja su savo negalia, nenuleidžia rankų, tai suteikia vilties ir kitiems žmonėms“, – pabrėžė R.J.Dagys.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

jhr

jhr portretas
Seniau buvo geras biznis - už pinigus demonstruoti barzdotas moteris, Siamo dvynius, liūtaveidžius vyrus, nykštukus, milžinus ir pan. Naujieji aferistai sukūrė analogą, priskretusį prie sporto - biziuką melžti durnių pinigus. Koks sveiko proto ir savarankiško mastymo žmogus gali stebėti invalidų (dauguma - apsimetėliai) sportą? Atkreipkit dėmesį, kas tų varžybų žiūrovai: "sporto" veikėjai ir pinigų plovėjai.

Wilma

Wilma portretas
Algiui

bld

bld portretas
Nu seimo besmegeniai visai nuo proto nusoko,cia juk nesulyginami dalykai,parolimpiniu cempionu tapti minimum 100 kartu lengviau ......................
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių