Seimas priėmė Medžioklės įstatymo pakeitimus

Seimo opozicijai nepavyko užblokuoti daug diskusijų sulaukusių Medžioklės įstatymo pataisų.

Ketvirtadienį už pakeitimus pasisakė 67 Seimo nariai, o susilaikė 4 parlamentarai. Norint priimti įstatymą, balsavime turi dalyvauti bent 71 Seimo narys.

Opozicija reikalavimo balsavimą panaikinti, nes jame dalyvavo keli parlamentarai, kurie yra suinteresuoti pataisomis.

Liberalsąjūdiečiai pareiškė, kad balsavime dalyvavo aplinkos ministras „tvarkietis“ Valentinas Mazuronis, kurio, pasak šios frakcijos atstovo Eugenijaus Gentvilo, posėdžių salėje nebuvo.

„Prašau išsiaiškinti, ar nebuvo balsavimo už kitą asmenį“, - pareikalavo E. Gentvilas.

Per Vyriausybės valandą ministras V. Mazuronis teigė, kad už priimtas pataisas balsavęs „už“. Iš tiesų jis susilaikė dėl pataisų: „Šis įstatymas - kompromisas tarp miško savininkų ir medžiotojų“.

Pasak jo, gerai, kad dabar miško savininkui, priešingai negu buvo iki šiol, bus galima bet kada pareikšti, kad jis nesutinka, jog kad jo plotuose būtų medžiojama.

Vėliau po Vyriausybės valandos žurnalistams V. Mazuronis tvirtino buvęs posėdžių salėje, bet balsavimo metu suskambo jo telefonas ir jis pasitraukė į šalį, bet paprašė už jį pabalsuoti kolegos, nurodęs, kaip.

Tarp balsavusiųjų buvo ir socialdemokratas Bronius Bradauskas, kuris susilaikė ir kuris aiškino, kad jį balsuoti įpareigojo 150 tūkst. šalies medžiotojų. Parlamentaras neseniai buvo išrinktas Lietuvos žvejų ir medžiotojų draugijos pirmininku.

Balsavime nedalyvavo visi konservatoriai ir liberalai, dalis valdantiesiems priklausančioų parlamentarų.

Pataisos be apribojimų leidžia medžiotojų būrelių nariais tapti privačios žemės sklypo savininkams, kurie medžioklės plote turi daugiau nei 100 hektarų miško arba dirbamos žemės. Tokie nauji nariai į medžiotojų būrelius būtų priimami per mėnesį.

Seimas per svarstymą nesutiko leisti medžioti bet kokį plotą turinčiam žemės ar miško savininkui, jei nuosavybės teises į žemę jis turi ne trumpiau nei 5-erius metus.

Seimui nustatė, kad vieno medžioklės ploto dydis negalėtų būti mažesnis negu 1 tūkst. hektarų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

persvara

persvara portretas
Skandalas Seime: V. Mazuronis prisipažino, kad už jį balsavo „kaimynai

Medžiotojas

Medžiotojas portretas
Gerai, kad priėmė,bus mažiau ginčų.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių