Seimas nuvylė medikus: įstatymo pataisos dėl algų nepriimtos

Seimui nepavyko įgyvendinti savo planų ir padidinti algų užkrečiamųjų ligų židiniuose dirbantiems medikams.

Seimui antradienį du kartus balsuojant nebuvo priimtos Sveikatos reikalų komiteto (SRK) pirmininkės Astos Kubilienės pateiktos Žmogaus užkrečiamųjų ligų profilaktikos ir kontrolės įstatymo (ŽULPKĮ) pataisos, siūlančios pavojingų užkrečiamųjų ligų židiniuose karantino sąlygomis dirbantiems medikams mokėti 50-100 proc. dydžio priedus.

Už įstatymo pataisas balsavo 51 Seimo narys, susilaikė 6, perbalsuojant už jas buvo 54 Seimo nariai, susilaikė 2 parlamentarai. Toks balsavimas neleido priimti įstatymo pataisų.

Medikams būtų didesni atlyginimai mokami, bet buvo adekvatūs skaičiavimai, jūs patys ir sugriovėte.

Planą padidinti algas medikams sugriovė Seimo narių Antano Matulo ir Raimundo Martinėlio pasiūlymas mokėti didesnes algas ir kituose padaliniuose dirbantiems medikams. Seimui pritarus tokiam pasiūlymui, vėliau įstatymų leidėjai suabejojo dėl lėšų šiam pasiūlymui įgyvendinti.

„Noriu paraginti nustoti lieti emocijas, pelnyti sau taškus iš tos situacijos. (...) Nežinome, kiek tęsis situacija, ar skaičiavote lėšas? Greičiausiai – ne. Medikams būtų didesni atlyginimai mokami, bet buvo adekvatūs skaičiavimai, jūs patys ir sugriovėte", –  į nesėkmingą balsavimą dėl medikų algų reagavo sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga.

Tuo metu konservatorius Sergejus Jovaiša apgailestavo, kad neginami medikai.

A. Kubilienė žadėjo įregistruoti naują pasiūlymą, tačiau posėdžiui pirmininkavusi Seimo pirmininko pirmoji pavaduotoja Rima Baškienė pareiškė, kad toks kelias negalimas. Pasak jos, reikės teikti naują įstatymo pataisų projektą.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Medikė

Medikė portretas
Eilinė apgaulė medikams - daug žadėti ir neištesėti,kas liečia atlyginimų didinimą ! Tuoj neliks,kam gydyti ligonius - jaunesni gydytojai padarys išvadas ir išvyks į tas šalis,kur vertina jų ilgalaikį mokslą ir sunkų darbą ! Daugiau net nebežadėkit algų pakėlimo, nebetikim !

Baikit

Baikit portretas
Nebeverkslenkit, atsiemet savo priedus natura, priemonemis. Kai sedejot beveik be darbo, nieko tokio buvo, o kai atsirado keli virusuoti teko pasijudint jau beda. Juk toki darba pasirinkot

Buvo išrinktieji buvo , Valerija

Buvo išrinktieji buvo , Valerija  portretas
Ir vieni išrinktieji , eilinį kartą spjovė į veidus , dabar medikams . Konservatoriai sukėlė kiršinimą ir medikai liko be didesnių priedų . Nepamirškime per rinkimus konservatoriams " padėkoti " . Veidmainystės klesti ....konservatoriai su liberalais pasipriešino ir vyriausybės siūlymui reguliuoti vis didėjančias dezinfekantų ir kitų prekių kainas . Puvėkai ...
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių