Seimas: netekti Z.Vaigausko gaila, bet jį pakeisti – būtina

Veik dvidešimt metų Vyriausiajai rinkimų komisijai (VRK) vadovavęs Zenonas Vaigauskas bus pakeistas kitu – jaunu Teisingumo ministerijos darbuotoju Audriumi Kasinsku. Seimas, kaip to reikalauja įstatymai, imasi svarstyti naują VRK sudėtį.

VRK pirmininko kandidatūrą teikianti Seimo pirmininkė Irena Degutienė prisipažino, kad kandidatą buvo rasti sunku. A.Kasinską jai esą nurodė žmonės, kuriems ji siūlė užimti šias pareigas. I.Degutienė gyrė kandidatą, esą šis jaunas ir iniciatyvus.

„Jis – patyręs teisininkas ir vadybininkas. Tikrai, manau, pajės susidoroti su pareigomis“, -- įtikinėjo Seimo narius I.Degutienė.

Dėl kandidato patirties abejojo ne vienas Seimo narys. Socialdemokratas Vytenis Andriukaitis pareiškė, kad VRK pirmininką geriau būtų keisti po Seimo rinkimų, taip būtų „mažiau sumaišties“. I.Degutienė nurodė, kad taip elgtis įpareigoja įstatymai – palikti Z.Vaigauską būtų įmanoma tik tada, jei Seimas įstatymą pakoreguotų.

Tačiau labiausiai Seimo nariai domėjosi Z.Vaigausko likimu: ką toks visus Lietuvoje vykusius rinkimus organizavęs žmogus veiks toliau?

„Žmogus tikrai turi didelę patirtį. Manau, jam bus tam tikri pasiūlymai, tačiau kokie, garsiai įvardinti nenorėčiau“, -- I.Degutienė neatskleidė, kokios pareigos gali būti siūlomos kadenciją baigiančiam Z.Vaigauskui.

I.Degutienė įspėjo, kad nepatvirtinus naujos VRK sudėties iki birželio vidurio, parlamentas patektų į keblią padėtį: tektų kreiptis į prezidentę, kad ši keistų Seimo rinkimų datą. Kai kurie Seimo nariai taip įsijautė, kad taip ir ragino pasielgti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Smulkmės tepasišalina

Smulkmės tepasišalina portretas
Žmonių karjeristinė kova yra smerktina. Vienas už kitą nori stovėti aukščiau, o bendro tikslo neturi. Kas sunaikina vienybę ir santarvę, tas yra blogas žmogus. Į Seimą visi norintieji nesutilps, ypač iš tolimesnių rajonų ir miestų. Valdymas turi būti centralizuotas, nes vyksta organizavimas, planavimas, gamyba. Smulkmės turi užleisti vietą didesniems ir kultūringesniems vadovams.

Protas-garbė-sąžinė

Protas-garbė-sąžinė portretas
Turbūt aplaidesnės vyriausybės nebuvo. 20 metų po sisteminės reformos buvo pokštaujama, žaidžiami politiniai žaidimai. Išrinktieji visuomet būkštaudavo, kad juos kažkas nori užpulti, kad jų korupcinių idėjų niekas neparemia. Žmogiškuosius ryšius nutraukė amerikietiškos, vertelgiškos doktrinos. Viską užgožė pinigai, neliko bendražmogiškų vertybių, sąžinės.

tusciadalve

tusciadalve portretas
byb.. neversi kiek yra kanditatu....bedarbiu armija o tai durnelei - seneliai pensininkei mat kandidatu nera
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių