Seimas nepritarė, kad A.Šedžius taptų etikos komisijos nariu

Seimas ketvirtadienį nepritarė, kad Seimo narių mišrios grupės atstovas Andrius Šedžius taptų Seimo Etikos ir procedūrų komisijos nariu, tuo tarpu opozicinės Krikščionių partijos frakcijos atstovė Zita Užlytė į ją paskirta.

Už tai, kad A.Šedžius būtų deleguojamas dirbti komisijoje, balsavo 25 Seimo nariai, prieš buvo 12, susilaikė 39 parlamentarai, tad jo kandidatūrai nepritarta.

„Žinau, kad mišrioji frakcija turi daug puikių narių, kurie galėjo būti pasiūlyti nediskredituojant komisijos darbo, frakcijos, o pasirinko A.Šedžių, kuris yra rekordininkas pažeidžiant Seimo statutą ir etikos kodeksą, viešojoje erdvėje ne kartą nepagarbiai atsiliepęs apie Seimo narius“, - prieš A.Šedžiaus kandidatūrą pasisakė EPK pirmininko pavaduotoja Vida Marija Čigriejienė.

Tuo tarpu A.Šedžius gynėsi, jog jis, nors nekart komisijoje svarstytas, nėra pripažintas pažeidęs Statuto nuostatas. Tuo tarpu EPK net yra priėmusi rekomendaciją Seimo nariams nebesikreipti į ją dėl A.Šedžiaus pareiškimų, nes esą tai beprasmiška.
A.Šedžių mišri grupė siūlė į Etikos ir procedūrų komisiją vietoje iš jos atsistatydinusio Konstanto Ramelio. Seimo narių mišrios grupės atstovai neslepia, kad toks teikimas buvo protesto akcija prieš pačią Etikos ir procedūrų komisiją, kurios pirmininko socialdemokrato Algimanto Salamakino veikla sako esantys nepatenkinti.

Tuo tarpu vietoje Krikščionių partijos frakcijos atstovės Donaldos Meiželytės į EPK frakcija deleguoja Zitą Užlytę ir šiam teikimui pritarta. Už tai, kad Z.Užlytė taptų Etikos ir procedūrų komisijos nare, balsavo 83 parlamentarai, po vieną buvo prieš ir susilaikė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Denisas

Denisas portretas
Per Seimo rinkimus balsuokime už partiją Tvarka ir teisingumas.

1-am

1-am portretas
Tai ir balsuokite į sveikatą.Kiekvienas turi savo galvą, gal apseisime be Jūsų patarimų.

jonas

jonas portretas
A.Sedzius etikos komisijos nariu negali buti ,keistai atrodo jo isrinktoji salia jo.I dukras ji tinka ,as manau ,kad vyrai ,kurie pasirenka tokias jaunas mergaites(mokines) ,turi problemu patys su savim.Jis nelabai pasitiki savimi o gal ir turi kazkokiu problemu .Taip kad spresti kitu zmoniu etikos klausimus ,neturi teises.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių