Seimas ėmėsi plėsti LRTK įgaliojimus, opozicija įžvelgia grėsmę „Laisvės TV“

Seimas antradienį ėmėsi pataisų, kurios plečia Lietuvos radijo ir televizijos komisijos (LRTK) įgaliojimus, opozicija įžvelgia grėsmę interneto televizijai „Laisvės TV“.

Seimas po pateikimo pritarė pataisoms, kurios LRTK leidžia taikyti sankcijas internete turinį platinantiems nelicencijuojamų radijo ir televizijos programų transliuotojams. Įstatymas įpareigoja asmenis, norinčius verstis nelicencijuojama televizijos programų transliavimo veikla, pranešti apie tai LRTK.

Pataisos LRTK leistų atlikus tyrimą ir nustačius, kad „asmenys, teikiantys Lietuvos vartotojams televizijos programų ar atskirų programų platinimo internete paslaugas, pradėjo vykdyti šią veiklą nepranešę LRTK, duoda privalomus nurodymus informacijos prieglobos paslaugų teikėjui skubiai pašalinti informacijos prieglobos paslaugų teikėjo saugomą informaciją, naudojamą vykdant veiklą, apie kurią komisijai nebuvo pranešta“.

Opozicija įžvelgė grėsmę, kad tokios pataisos kelia grėsmę žurnalisto Andriaus Tapino įkurtai interneto televizijai „Laisvės TV“.

„Ar tokie projektai kaip „Laisvės televizija“, kiti internetiniai video dienoraščiai, kuriuos transliuoja „youtube“, „vimeo“ ir kitos platformos, yra nelicencijuojamos, ar aš teisingai suprantu, kad LRTK dabar juos turės reguliuoti, monitorinti  ir stebėti jų turinį, o jei nepraneš apie transliacijas, jiems gresia administracinė atsakomybė ir kreipimasis į „youtube“ ir kitas platformas dėl transliacijų nutraukimo?“ – klausė liberalė Aušra Armonaitė.

Projektą pristatęs Seimo Kultūros komiteto vadovas „valstietis“ Ramūnas Karbauskis teigė, kad „tai yra daugiau šnekama apie tuos dalykus, kurie susiję su informacija, filmais, kurių negalima rodyti, kuriems nėra teisės suteikta, ne tiek sutelkta į tuos pavyzdžius, kuriuos jūs paminėjote, kurie kuria naują produkciją, nepažeidžia mūsų visuomenės interesų, autorių teisių ir taip toliau“, – atsakė R. Karbauskis.

Klausimą pakartotinai uždavė socialdemokratas Algirdas Sysas: „Ar „Laisvės televizija“, kuri parodė mitingą, nukreiptą prieš valstiečius žaliuosius, ir jūs ten dalyvavot, ar šitos naujos nuostatos uždaro jiems kelią, ar neuždaro?“.

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos vadovas R. Karbauskis teigė, kad „tai jokiu būdu nesukels problemų „Laisvės televizijai“, tai nėra į tai orientuota“.

Reaguodamas į pateiktas pataisas „Laisvės TV“ įkūrėjas Andrius Tapinas komentare feisbuke linkėjo sėkmės registruojant „youtube“ turinio kūrėjus, o tuo atveju, jei pataisos nukreiptos prieš vieną juridinį asmenį, teigė, kad „jau buvo bandymų mus išjungti“.

„2016 metais prieš rinkimus jau buvo bandymas įstatymu mus išjungti. Buvo daug grubesnis, paradui vadovavo Darbo partija ir pažiūrėkit, kuo viskas baigėsi. Dabar subtiliau, tikiuosi, Seimo nariai paklaus pateikėjo, ar pataisos nenutaikytos prieš vieną konkretų juridinį asmenį“, - paskelbė A. Tapinas.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Irena

Irena portretas
Mieli lietuviai ! Mes turetume tik dziaugtis kad turime "Laisves TV ir didziuotis kad turime toki zurnalista kaip Tapinas. Neprisimenu kuris is politologu rase, kad Tapinas yra intelektualiausias Zurnalistas Lietuvoje. Tai yra tikra tiesa. Turime ir daugiau geru, laidas vedanciu ir rasanciu zurnalistu - Jakilaitis, Valatka, Makaraityte, Miliute , Bruveris. Kuo geriausios sekmes jiems !

Vytautas

Vytautas portretas
Vienas Rusijos televizijos kanalas rodo laidas "Deržites tam". Ar tai ne tos pačios laidos???

tapkinai,

tapkinai, portretas
Kai visus miskininkus bebrais vadinai ir vagimis,gerai buvo,o kai pati panaudojo ir ismeta-skaudeti pradej?Pasidomek,kas dabar vyksta su miskais ir kiek Lietuvoje liko tikru miskininku,kodel latviai atsirado Lietuvoje,ir kodel taip staigiai pradejo ,,puti,,Labanoro pusys,paklausk pas tula Vasiliauska
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių