Seimas atmetė siūlymą grąžinti priverstinį gydymą nuo alkoholizmo

  • Teksto dydis:

Seimas antradienį atmetė siūlymą grąžinti priverstinį gydymą nuo alkoholizmo.

Už tokį „tvarkiečio“ Remigijaus Žemaitaičio ir socialdemokratės Rimantės Šalaševičiūtės siūlymą po pateikimo balsavo 10 Seimo narių, prieš buvo 14 ir 42 parlamentarai susilaikė.

Prieš pataisas kalbėjusi Seimo Sveikatos reikalų komiteto pirmininkė „valstietė“ Agnė Širinskienė sakė, jog išskyrus Sovietų sąjungą jai neteko girdėti kitos valstybės, kuri „turėtų tokius gydymo metodus“.

Narkologinės priežiūros įstatymo pataisos siūlė, kad priverstinai hospitalizuojami galėtų būti asmenys, kuriems įtariamas alkoholizmas ar narkomanija. Šiuo metu toks gydymas galimas tik narkologiniams ligoniams.

Siūlyta, kad priverstinis gydymas būtų galimas esant kelioms sąlygoms: psichiką veikiančias medžiagas toks asmuo vartotų ilgiau kaip mėnesį, taip pat šeima ar giminaičiai dėl to kęstų nuolatinį jų psichologinį ar fizinį smurtą, nesaugumo jausmą, patirtų finansinius nuostolius.

Taip pat siūlyta nustatyti, kad dėl paciento konsultacijos į gydytoją psichiatrą galėtų kreiptis ir paciento artimieji, policija, socialinis darbuotojas, kiti asmenys.

Pataisomis priverstinai siūlyta hospitalizuoti nėščiąją, jei dėl jos piktnaudžiavimo psichiką veikiančiomis medžiagomis kiltų vaisiaus apsigimimo grėsmė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Onė

Onė portretas
Nesuprantu nieko-juk taip reikalingas priverstinis gydymas,kur šeimos su prasigėrusiais vyrais ir motinos,gyvenančios vienos su savo sužvėrėjusiais alkoholikais sūnumis kankinasi,verkia,gadinasi sveikatą,o pagalbos nebus!!! Nes taip nusprendė seimas !!! Eikit jūs atostogų, ar ką ... Visos kenčiančios moterys taip tikėjosi pagalbos,o išėjo šnipštas !:)

Pranas MO

Pranas MO portretas
Jei būtų leidę verygoms spręsti kas alkoholikas- visus mus būtų suvarę į Palatą Nr.6?

Kęstas

Kęstas portretas
Yra du kapitalistinių įmonių tipai ir mes turime blogesnįjį: Vienas kapitalistinių įmonių tipas yra kuriantis ką nors naujo, pvz išmaniuosius telefonus. Tokių įmonių Lietuvoje neturime. Užtai gausiai turime antrojo, parazitinio tipo įmonių. Ryškus parazitinio tipo pavyzdys neseniai nuskambėjo Lietuvos spaudoje. Didžiausias alkoholinių gėrimų gamintojas Lietuvoje, Mockaus Stumbras, mums, lietuviams, seniau parduodavo alkoholio už 26,61 mln litų per tris mėnesius. Dalis šios pinigų upės nutekėdavo Eligijaus Masiulio, Gedimino Steponavičiaus ir kitų įtakingų seimūnų papirkimui. Tie balsuodavo už Mockui palankius įstatymus, kad Mockus galėtų išvengti konkurencijos, nepalankių valdžios sprendimų ir gauti papildomas pajamas, vadinamąją rentą.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių