S.Berlusconi pažadėjo G.Kirkilui paramą dėl Ignalinos AE

Italijos Premjeras Silvio Berlusconi mano, kad Ignalinos atominės elektrinės uždarymą galima atidėti. Apie tai jis pareiškė Gediminui Kirkilui, Romoje viešinčiam su darbo vizitu.

Pasidomėjęs, kiek laiko reikia Lietuvai, kad Ignalinos AE būtų sustabdyta ne 2009 m., S.Berlusconi pareiškė, kad tai galima būtų padaryti. „Manau galima atidėti Ignalinos AE uždarymą, jums reikia laiko", - sakė Italijos Premjeras.

G.Kirkilas sakė, jog Lietuva tęsia konsultacijas su EK atstovais ir ES šalių valstybių ir vyriausybių vadovais dėl Ignalinos AE lėtesnio išjungimo, nes tai neabejotinai pasitarnautų šalies energetinio saugumo didinimui. G.Kirkilo įsitikinimu, Europa turi būti solidari ir supratinga, sprendžiant viso Baltijos regiono energetines problemas ir integraciją į ES energetikos rinką.

Susitikimo metu G.Kirkilas priminė, kad Lietuva išlieka suinteresuota atkurti istorinį teisingumą, siekdama atgauti tarpukaryje Lietuvos valdytą diplomatinę atstovybę Villa Lituania. S.Berlusconi pažadėjo asmeninę paramą sprendžiant Villa Lituania klausimą artimiausiu metu.

Pokalbyje apie dvišalius Lietuvos ir Italijos santykius G.Kirkilas pareiškė manąs, jog Italijos investicijos Lietuvoje turėtų būti didesnės ir pakvietė verslininkus investuoti Lietuvoje. Taip pat aptartos dvišalių kultūrinių ryšių ir turizmo plėtros galimybės.

Taip pat buvo aptarta ir ES kaimynystės politika. G.Kirkilas pakartojo Lietuvos nuostatą, jog gruodžio mėnesį vyksiančiame NATO užsienio reikalų ministrų susitikime reikia suteikti NATO narystės veiksmų planą Gruzijai ir Ukrainai ir taip padėti šioms šalims vykdyti reformas, o Baltarusijos atžvilgiu, reikia lankstesnės ES politikos, mažinant izoliaciją ir vizų kainas Baltarusijos piliečiams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių