Savivaldybių skolos išaugo daugiau kaip 325 mln. litų

Mažiau nei per metus miestų ir rajonų finansinių įsipareigojimų našta padidėjo daugiau kaip 325 mln. litų.

Iš viso įvairioms finansinėms institucijoms savivaldybės, balandžio 1 dienos duomenimis, buvo skolingos daugiau kaip 1 mlrd. 580 mln. litų, dar 445 mln. litų siekė savivaldybių kreditoriniai įsipareigojimai ūkio subjektams, rašo dienraštis „Lietuvos žinios“.

Labiausiai prasiskolinusi - Vilniaus miesto savivaldybė. Jos skolos finansinėms institucijoms sudarė beveik 484 mln. litų. Dar daugiau nei 316 mln. litų sostinė buvo skolinga ūkio subjektams.Kauno miesto savivaldybės skolos finansinėms institucijoms ir ūkio subjektams siekė apie 228 mln. litų.

Klaipėdos miesto skola - daugiau nei 95 mln. litų. Tai sudarė apie 46 proc. šiai savivaldybei patvirtintų metinių pajamų. Šiaulių miesto savivaldybės skolos kupra buvo apie 74 mln. litų. Merija taip pat turėjo 18,6 mln. litų kreditorinių įsipareigojimų už paslaugas.Panevėžio miesto skolos finansinėms institucijoms viršijo 41 mln. litų.

Dar daugiau kaip 13 mln. litų savivaldybė buvo skolinga ūkio subjektams.Mažeikių rajono savivaldybės kreditoriniai įsipareigojimai minėtu laikotarpiu siekė beveik 39 mln. litų. Alytaus miesto skolos sudarė daugiau nei 35 mln. litų, o Kauno rajono - per 36 mln. litų. Iš didžiųjų šalies miestų mažiausios buvo Marijampolės savivaldybės skolos. Jos siekė daugiau kaip 31 mln. litų.Klaipėdos rajono savivaldybė finansinėms institucijoms buvo skolinga 28 mln. litų.

Beveik 26 mln. litų kreditorinių įsipareigojimų turėjo Telšių, daugiau nei 23 mln. litų - Ukmergės, o 22,5 mln. litų - Utenos rajono savivaldybė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių