Savivaldybes pasieks neįgaliesiems pritaikyti autobusiukai

  • Teksto dydis:

Penktadienį dvidešimčiai nevyriausybinių organizacijų perduoti neįgaliesiems pritaikyti autobusiukai.

Kaip pranešė Socialinės apsaugos ir darbo ministerija, „Peugeot Boxer Combi“ autobusiukai išvyks į skirtingas savivaldybes. Juose yra po tris vietas žmonėms su neįgaliojo vežimėliu, įrengti specialūs keltuvai.

„Neįgaliųjų organizacijos labai aktyvios. Jos savo narius įtraukia įvairia veikla – buriami meno kolektyvai, rengiami pasirodymai, vykstama į sporto varžybas, koncertus. Draugijoms automobilis būtinas ne tik dėl galimybės nuvykti į užimtumo centrą, gydymo įstaigą ar bendruomenės narių susitikimus, bet ir pildyti neįgaliųjų svajones – surengti tolimesnę kelionę, aplankyti įvairius Lietuvos kampelius“, – pranešime cituojamas socialinės apsaugos ir darbo ministras L. Kukuraitis.

Autobusai išvyko į Birštono, Druskininkų, Elektrėnų, Neringos, Kauno ir Vilniaus miestus, Ignalinos, Jurbarko Kaišiadorių, Kauno, Klaipėdos, Molėtų, Prienų, Rokiškio, Skuodo, Šiaulių, Širvintų, Trakų, Vilkaviškio ir Vilniaus rajonų savivaldybes.

„Tai mūsų pirmasis autobusiukas, todėl labai džiaugiamės, nes net atokiausiose savivaldybės kampeliuose gyvenantiems neįgaliesiems galėsime suteikti daugiau paslaugų, labai stengsimės palengvinti jų kasdienybę“, – sakė Prienų rajono savivaldybės Jiezno žmonių su negalia sąjungos pirmininkė Augenija Stoškuvienė.

Neįgaliųjų reikalų departamentas 2016–2018 metais nupirko ir nevyriausybinėms organizacijoms panaudos pagrindais perdavė iš viso 60 neįgaliesiems pritaikytų automobilių, tarp jų ir šie 20 autobusiukų, kurie perduoti penktadienį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kada

kada portretas
neįgalius vaikus į mokyklą veš mokyklinis autobusiukas?

idomu

idomu portretas
o garažiukus jie turės ar parkuosis gyvenamųjų namų kiemuose, kaip kad dabar stovi ištisom dienom laukdami iškvietimų
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių