Savanorio A. Sakalausko motina ragino saugoti Lietuvą

  • Teksto dydis:

Prie parlamento rūmų Vilniuje prieš 23 metus žuvusio kario savanorio Artūro Sakalausko motina Genovaitė Sakalauskienė, primindama įvykius Ukrainoje, ragino nepamiršti saugoti Lietuvą.
„Saugokime Lietuvą, būkime budrūs ir vieningi!“ - teigė ji, ketvirtadienį prie Seimo rūmų minint jos sūnaus žūties metines.

G.Sakalauskienė, padėkojusi susirinkusiems pagerbti jos sūnaus atminimo, teigė, kad ši žūtis liudija, jog meilė ir pareiga yra didžiausios mūsų tautos vertybės. G.Sakalauskienė prisiminė, kaip prieš 25 metus su sūnumi Artūru ir jo drauge Rūta dalyvavo Baltijos kelyje, buvo kupini šviesių vilčių ir gyveno laisve.

„Artūras Sakalauskas – puikus patriotiškumo pavyzdys, drauge su bendražygiais suvokęs savo ir tautos sūnaus pareigą ir įrodęs tai veiksmais. Jo pademonstruoto pareigos supratimo, jos įvykdymo ir pasiaukojimo dvasia išlieka aktuali ir dabar, kai visai netoli mūsų valstybės sienų vyksta karo veiksmai“, - per minėjimą kalbėjo Lietuvos kariuomenės Sausumos pajėgų vadas, 1991-ųjų parlamento gynėjas generolas majoras Almantas Leika.

Seimo pirmininkė Loreta Graužinienė tvirtino, kad gyvenant laisvoje Lietuvoje, būtina skiepyti esmines vertybes – meilę Lietuvai ir pasiryžimą atiduoti gyvybę už savo šalį šeimose.

„Tik tada užauginsime didvyrius tokius, kaip amžiną atilsį Artūras Sakalauskas“, – Seimo Ryšių su visuomene skyriaus pranešime cituojama Seimo pirmininkė.

A.Sakalausko atminimas pagerbtas tylos minute ir trimis salvėmis.

Po iškilmingos ceremonijos jos dalyviai rinkosi Seimo II rūmų parodų galerijoje, kur pristatyta paroda, skirta A.Sakalausko atminimui, rodomi trumpametražiai filmai.

1991 metų rugpjūčio 21 dieną žlungant pučui, sovietų armijos provokacijos metu Aukščiausiosios Tarybos-Atkuriamojo Seimo rūmų prieigose įvyko Lietuvos savanorių susirėmimas su sovietų armijos specialiosios paskirties dalinio kariais. Jie automobiliu įsiveržė į karių savanorių saugomą teritoriją prie pirmojo posto A.Goštauto gatvėje. Pasipriešinimo metu Alytaus rinktinės savanoris A.Sakalauskas žuvo, dar du Alytaus rinktinės savanoriai buvo sužeisti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Stasys

Stasys portretas
Nepriklausomybės gynėjas A.Salalauskas žuvo didvyrio mirtimi. Šlovė didvyriams. Aukščiausiąją Tarybą gynė ir Aro pareigūnai vadovaujami l.e.vado Juozo Dičiūno,kuris vėliau už šį žygdarbį buvo apdovanotas Vyčio ordinu.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių