Savanoriais per popiežiaus vizitą pasisiūlė dvigubai daugiau žmonių nei reikia

  • Teksto dydis:

Rengiantis popiežiaus Pranciškaus vizitui, iki liepos vidurio atsiliepė per 1700 žmonių, norinčiųjų tapti savanoriais, – tai kone dukart daugiau nei prašė vizito organizatoriai.

Savanorių koordinatorė Vilniuje Kamilė Janulytė BNS sakė, kad besikreipusiųjų skaičius pranoko lūkesčius, nes prireiks daugiausia tūkstančio savanorių pagalbos.

„Pradėjome vykdyti savanorių atranką, tikrai negalėsime visų 1700 priimti, nes neturėsime tiek darbų, o kai nėra savanoriui ką veikti, tai irgi nėra gerai“, – BNS sakė K. Janulytė.

Vilniaus arkivyskupijos kurijos komunikacijos koordinatorė Živilė Šeporaitytė teigė, kad žmonių, kurie nebus atrinkti į savanorių komandą, bus paprašyta prisidėti prie veiklos savo parapijose.

„Pasiūlysime žmonėms savanoriauti ir įsijungti į savo parapijas ruošiantis popiežiaus vizitui, arba į „Carito“ darbus, vadovaujantis popiežiaus mintimi daryti tai, ką jis kviečia daryti. Tai – irgi savanorystės forma“, – sakė ji.

Pasak K. Janulytės, didžiausia dalis potencialių savanorių – nuo 16 iki 24 metų, vyriausiajai savanorei – apie 80. Didesnė dalis besiregistravusiųjų – moterys.

Anot jos, kreipimųsi sulaukta ne tik iš Vilniaus ar Kauno, kur ir vyks vizito renginiai, bet iš 30 šalies vietovių.

„Tai nėra vien vilniečiai ir kauniečiai, yra iš miestelių, miestų, kaimų, žmonės teiraujasi – jei papulsiu, ar padėsite man atvykti, nes labai noriu pamatyti popiežių. Yra ir tas faktorius, kad reikės galvoti ir apie savanorių logistiką“, – sakė K. Janulytė.

Nemaža dalis atsiliepusiųjų jau turi savanoriavimo patirties tiek, pavyzdžiui, per pasaulio jaunimo dienose Lenkijoje ar kitose šalyse, tieknereliginio pobūdžio renginiuose.

Jų bus prašoma įvairios pagalbos – įrengti susitikimų vietas, budės renginiuose, asistuoti per religines ceremonijas.

„Tai yra pagalba įrengiant ir paruošiant vizito vietas tiek Vilniuje, tiek Kaune, budėjimas info centruose, pagalbos teikimas atvykusiems svečiams ir piligrimams, logistinė pagalba parkuojant automobilius, liturgijos tarnystėje“, – savanorių veiklą vardijo koordinatorė.

Reikiamus savanorius ketinama atsirinkti iki rugpjūčio vidurio.

Popiežius Pranciškus Lietuvoje viešės rugsėjo 22–23 dienomis, jis aplankys Vilnių ir Kauną, susitiks su prezidente Dalia Grybauskaite, tikinčiųjų bendruomene, neįgaliaisiais, nukentėjusiais nuo represijų, aukos šventąsias Mišias Kaune.


Šiame straipsnyje: popiežiaus vizitasPopiežius

NAUJAUSI KOMENTARAI

pinigu upes

 pinigu upes portretas
kas tik mumis neisnaudoja ,Dievas seniai nusisuko nuo tokiu tarnu kurie prisidenge Dievo vardu krauna sau turtus ,isnaudoja senus zmones paskutinius pinigelius isvilioja,nu nieko is ju bus daugiau pareikalauta kaip nuo tarno ,per visa amziu isnaudojo varguolius,susidejo su valdzios vyrais ,zmonems smegenys praplauna nieko visi atsakys uz ,,gerus darbus ,,DIEVUI pinigu nereikia tik gerus darbus daryti,kovoti pries mela uzstoti uz silpna,buti zmogumi ,zmogiskos vertybes, sito ponai jau pamirso,ta rodo ju darbai pasaulyje

jo toki kunigiuka ramasauska

jo toki kunigiuka ramasauska portretas
kuris budamas vikaru sanciuose vaika padare mergai ir tapo tevu,tamkevicius suspendavo. o Romos ratos baznytinis teimas grazino i kunigo pareigas,dabartinis kauno vyskupas virbalas is pradziu skyre rezidentu, po keliu metu pakele vel eiti klebono pareigas keliose parapijose.geda ir slykstu.kaip gali kunigas budamas be morales ,mokyti kitus morales?

jo toki kunigiuka ramasauska

jo toki kunigiuka ramasauska portretas
kuris budamas vikaru sanciuose vaika padare,tamkevicius suspendavo. o Romos ratos baznytinis teimas grazino i kunigo pareigas,dabartinis kauno vyskupas virbalas is pradziu skyre rezidentu, po keliu metu pakele vel eiti klebono pareigas keliose parapijose.geda ir slykstu.kaip gali kunigas budamas be morales ,mokyti kitus morales?
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių