Savanoriai toliau plūsta į šauktinių tarnybą

Šiemet, kaip ir ankstesniais metais, tapti kariais šauktiniais siekia daug savanorių, jų gali užtekti visam 2017-ųjų šaukimui į nuolatinę privalomąją pradinę karo tarnybą, teigia Krašto apsaugos ministerija.

Ministerijos BNS pateiktais duomenimis, kiek daugiau nei 2,4 tūkst. jaunuolių yra pateikę prašymus tapti šauktiniais, nors ir neatsidūrė šaukimo sąraše. Maždaug 600 iš jų jau pradėjo tarnybą.

Dar beveik 2,3 tūkst. žmonių, šiemet patekę į šaukiamųjų sąrašus, pasiprašė būti „pakeliami“ sąraše ir tokiu būdu irgi atlikti tarnybą. Iš jų į kariuomenės dalinius jau atvyko beveik 500 karo prievolininkų.

Šiemet į kariuomenę devynių mėnesių tarnybai iš viso bus pašaukti 3,5 tūkst. žmonių.

Krašto apsaugos ministerija tikisi, kad nė vieno iš jų nereikės šaukti privaloma tvarka.

„Tikimės, kad ir šiais metais bus surinktas pakankamas savanorių skaičius, tačiau galimybės, jog bus šaukiama privalomai, atmesti negalime“, – BNS sakė ministerijos atstovė spaudai Asta Galdikaitė.

Šaukimas į Lietuvos kariuomenę grąžintas 2015 metais, reaguojant į Rusijos veiksmus Ukrainoje ir Baltijos jūros regione.

Nuo tada nė vieno jaunuolio nereikėjo šaukti privalomai, nes į karinius dalinius visi susirinko savanoriškai.

Anot Krašto apsaugos ministerijos, daugiau nei 80 proc. sąraše nebuvusių ir į šauktinius užsirašiusių savanorių sveikata yra tinkama tarnybai. Tačiau tik kas antras iš tarnybą paankstinusių šauktinių pripažintas tinkamas dėl sveikatos.

Vyriausybė šių metų pabaigoje turėtų pateikti siūlymus dėl visuotinio šaukimo į Lietuvos kariuomenę.


Šiame straipsnyje: šauktiniaikariuomenė

NAUJAUSI KOMENTARAI

to Anonimui

to Anonimui portretas
Tavo rubliai surudyje o ne Eurai....Miškuose slėpsis kovotojai o ne banditai.....kovotojai naikins visus, kas prieš Lietuvą ginklu....

Anonimas

Anonimas portretas
O kur detis supistam bomzui 18-20 metu. Piderasinej lietuvoj jiems NIEKAS NESVIECIA tai nors ,,armijoj,, dykai paes, svarioj lovoj pasivolios na ir dar gaus kelis surudijusiu eurus. Karo atveju jie TIKRAI NEKARIAUS uz svolociu valdzia. Nebent vienas kitas praplautom smegenim, bet juos greitai likviduotu. NEDALEIS kad siautetu banditai po miskus kaip po karo. Stai ir visa grazi pasaka apie ,,armija,,

...

... portretas
Na, juk Tautai reikia pasiruošt prieš Seimo puolimą.
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių