Savaitraščio „Atgimimas“ ateitis vis dar miglota

Politinis savaitraštis „Atgimimas“ vis dar neišbrenda iš finansų duobės. Dėl leidybai skirtų lėšų stygiaus kol kas dar nėra aišku, kada vėl ji bus atnaujinta.

Tą portalui diena.lt patvirtino laikraščio dalininkė Indrė Makaraitytė.

„Atgimimas“ šiuo metu „atostogauja“. Kitaip tariant – jo leidyba sustabdyta. Šiuo metu niekas konkrečiai nežino, iki kada tai truks. Bus matyti vėliau“, - kalbėjo I. Makaraitytė.

Leidinio dalininkės teigimu, esminė to priežastis – didelės finansinės problemos. Lėšų kiekis leidybai nepakankamas, todėl leidybos stabdymas buvo vienintelė likusi išeitis.

„Iš principo Spaudos, radijo ir televizijos rėmimo fondo skiriamų pinigų nepakanka, kad „Atgimimas“ galėtų sėkmingai gyvuoti toliau. O kitokią paramą gauti yra be galo sunku“, - sakė I. Makaraitytė.

Pašnekovės teigimu, savaitraščio dalininkai turėjo tikslą, kad jo leidyba bus atnaujinta rudenį, tačiau dabar vis dar nėra aišku, ar vizijos taps realybe.

Leidinio „Atgimimas“ spausdintinio varianto leidyba buvo sustabdyta dar šių metų pavasarį. Neseniai nustojo veikti ir internetinis portalas. Tiesa, I. Makaraitytė tikino, kad portalas „greičiausiai neveikia dėl techninių kliūčių“.

Tai yra ne pirmas kartas kai dėl finansinių trikdžių stabdoma „Atgimimas“ veikla. Dėl tos pačios priežasties praėjusių metų rugpjūčio mėnesį neišėjo vienas leidinio numeris, tačiau leidyba buvo greitai atnaujinta. Panaši situacija buvo susiklosčiusi ir 2009 metų žiemą.

Savaitraštis „Atgimimas“ yra nuo 1988 m. rugsėjo 16 d. leidžiamas politinis savaitraštis. Tai yra pirmasis nuo sovietinės valdžios nepriklausomas leidinys. Šiuo metu jo leidybai vadovauja viešoji įstaiga „Pilietinės minties institutas“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių