Savaitgalis nelepins šiluma, lietaus išvengti nepavyks

Visą savaitę laikėsi gana neblogi ir saulėti orai, tačiau savaitgaliui programą ruošia debesys ir lietus, o termometrai žada ilsėtis

Ketvirtadienį didžiojoje šalies dalyje dar svečiuosis saulė. Pūs malonus pietų vėjas. Kaune oras sušils iki 21 laipsnio, saulės spindulių netruks. Vilnius taip pat džiaugsis saule, čia termometrai rodys 20 laipsnių šilumos. Auksinė dangaus panelė nusišypsos ir Šiauliams, temperatūra sieks 21 laipsnį. Pajūryje bus apie 17 laipsnių šilumos, danguje švytės ilgakasė saulė.

Penktadienį, pamainą danguje perims debesys ir kolega lietus. Atsisuks ir pradės pūsti pietvakarių vėjas. Kaune, naktį ir ryte, temperatūra svyruos apie 15–18 laipsnių, auštant pradės lynoti. Dienos metu tęsis debesų varvėjimas, oras sušils iki 22 laipsnių. Vilniuje giedras dangus bus nakties ir ryto metu, tačiau įdienojus apsiniauks ir iškris lietus. Naktį ir ryte temperatūra sieks 13–17 laipsnių, o dieną sušils iki 21.  Šiauliuose apie 17 laipsnių bus naktį ir ryte, iki 20 laipsnių sušils dieną. Visos paros metu peizažas išliks debesuotas. Pajūrį taip pat aplankys debesys. Temperatūra svyruos apie 14–15 laipsnių, didesnis lietaus kiekis gali iškristi auštant ir vakare.

Šeštadienį oras ims ir atvės. Pasisuks vakarų vėjas. Kaune, nakties ir ryto metu  lis, bus apie 11–19 laipsnių šilumos, dieną tesušils iki 13. Vilniaus danguje taip pat suksis debesys, protarpiais pasirodys saulė. Apie 14–18 laipsnių sušils naktį ir ryte, dienos metu temperatūra sieks 13 laipsnių. Šiauliuose didžiausia lietaus tikimybė bus naktį ir ryte. Tuomet sušils apie 10–18 laipsnių. Dieną, debesims išsilijus, jie ramiai toliau kabos ir spoksos į miestą. Tesušils iki 11 laipsnių.  Pajūryje, nakties metu,  itin efektingai pasirodys lietus, vėliau debesys bus sausi, taip kad kabos tam, jog suteiktų pavėsį. Šiluma sieks 10–12 laipsnių.

Sekmadienis visai nesistengs sugrąžinti šilumos. Saulė maišysis su debesimis ir trupučiu lietaus. Savo ataką pradės šiaurys. Kaune apie 6–9 laipsnius bus naktį ir ryte. Saulei bundant susirinkę debesys pradės lašinti lietų. Dieną debesų kiekis mažės, švystels ir saulė, oras sušils iki 12 laipsnių. Vilniuje, nakties ir ryto metu, dangus bus kontrastingas. Naktį dar spindės žvaigždės, o ryte dangus bus aklinai užklijuotas debesų. Šiluma svyruos apie 6–8 laipsnius. Dieną negausiai palis, sušils iki 12, vakarop debesų kiekis mažės.  Šiauliuose, naktį ir ryte, oras sušils iki 6–8 laipsnių, dieną iki 13, bus debesuota su pragiedruliais, šiek tiek palis.  Pajūryje negausiai palis naktį, ryte debesys ilsėsis ir pasivaikščioti išeis saulė, sušils iki 9 laipsnių. Dieną sugrįš pailsėję debesys su kibiraičiu lietaus, temperatūra sieks 11 laipsnių.

Remiantis gismeteo.lt prognozėmis, ateinančios savaitės orai galima sakyti bus – šiaip sau. Dažnai danguje kabos debesys, o ir šiluma nelepins.


Šiame straipsnyje: oraiorų prognozė

NAUJAUSI KOMENTARAI

AS

AS portretas
LINKSMA ORU PROGNOZE :D
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių