Savaitgalis bus snieguotas, kita savaitė – šaltesnė

Į Lietuvą atkeliauja daug sniego, o kitos savaitės pradžioje kiek labiau pašals, LRT Radijui teigė sinoptikė Margarita Kirkliauskaitė.

Į Lietuvą atkeliauja daug sniego, o kitos savaitės pradžioje kiek labiau pašals, LRT Radijui teigė sinoptikė Margarita Kirkliauskaitė.

Penktadienį per Lietuvą slinks atmosferos frontas, taigi daugelyje rajonų pasnigs, pietrytiniuose rajonuose sniegas kaitaliosis su šlapdriba, gali pasirodyti ir lietaus lašų.

Kai kuriuose pietiniuose ir pietrytiniuose rajonuose snigs smarkiai, o pajūryje ir kraštiniuose šiaurės vakariniuose rajonuose – kritulių bus negausiai arba visai nebus. Sėjas silpnas, nepastovios krypties. Temperatūra – nuo 1 laipsnio šalčio iki 2 laipsnių šilumos.

Šeštadienio naktį krituliai trauksis, sniegas ir šlapdriba labiausiai tikėtini rytų Lietuvoje. Temperatūra kris iki 1–6 laipsnių šalčio, kai kur ir iki 8 šalčio. Šeštadienį vyraus sausi orai, artėjant vakarui pietiniuose ir pietrytiniuose rajonuose gali pasnyguriuoti, vyraus nuo 0 iki 3 laipsnių šalčio temperatūra.

Sekmadienio naktį krituliai apims beveik visą Lietuvą, daugiausiai snigs. Daugelyje rajonų snigs ir sekmadienio dieną, bet gali pasitaikyti ir šlapdribos. Temperatūra naktį – 0–5 laipsniai šalčio, dieną, nuo 2 šalčio iki 2 šilumos.

Kitos savaitės pradžioje snigs mažiau ir ne visur. Vėjas bus silpnas. Šals kiek stipriau: naktimis bus apie 4–10 laipsnių šalčio, dienomis – silpnai neigiama temperatūra.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių