Savaitgalis bus šiltas, bet debesuotas

Pagaliau įsivyrauja malonus pavasariškas oras. Šiluma  išliks iki pat savaitgalio, norėtųsi, kad ir saulė lepintų kasdien. Tačiau tam, jog greičiau viskas sužaliuotų, reikia lietaus. O tuo pasirūpins profesionalias paslaugas teikiantys debesys.

Ketvirtadienį, ilgai neištvėrę,  pasirodys pirmieji debesys.  Maloniai pūs pietys, oras išliks pavasariškai šiltas. Į Kauną debesys užsuks įsibėgėjus dienai, termometrai suskaičiuos iki 14 laipsnių šilumos. Vilniuje, dangaus pievoje, ganysis debesų avelės, sušils iki 15 laipsnių. Šiaulių danguje ir pasirodys debesys piratai,  šiluma sieks 14 laipsnių. Pajūryje oras sušils iki 12 laipsnių, tik štai debesys neleis mėgautis saulės voniomis.

Penktadienį vėjui pakriks nervai, todėl blaškysis tai iš vienos, tai iš kitos pusės. Susikaupę debesys  pradės varvėti, lyg šlapi skalbiniai. Kaune naktį bus apie 9, ryte ir įdienojus apie 10 laipsnių šilumos.  Vilniuje, paros metu, temperatūra svyruos apie 11–12 laipsnių, galimi krituliai.  Šiauliuose, ant saulės lempos bus užmestas debesų audeklas.  Nuo pat nakties vis palynos. Šiluma svyruos tarp 10–11 laipsnių. Pajūryje apie 6 laipsnius bus nakties ir ryto metu, auštant iškris šiek tiek lietaus.  Dieną debesuota su pragiedruliais, sušils iki 8 laipsnių.

Šeštadienį bus šilta, susirinkę debesys  saulę išleis pasirodyti ribotam laikui. Vyraus silpnas pietys.  Kaune naktį bus 2 laipsniai šilumos, krituliai nesibels į langus. Ryte temperatūra pakils iki 8, dieną pasieks ir 14 laipsnių, gali iškristi keli lašeliai lietaus.  Vilniuje naktis bus žvaigždėta, oro temperatūra sieks 3 laipsnius šilumos. Rytas pasipuoš debesų karoliais, sušils iki 8, dieną iki 15 laipsnių šilumos.  Šiauliuose naktį bus vos 1 laipsnis šilumos. Auštant, nedideli debesų banginiai šaudys negausius lietaus fontanus.  Sušils iki 7 laipsnių. Dieną situacija išliks tokia pati, tik šiluma sieks 14 laipsnių. Pajūryje, po debesuotos nakties, kuomet sušils iki  6 laipsnių, atsivers dangaus žydrynė. Rytas pramerks saulėtas akis, tokios jos išliks ir per dieną, temperatūra svyruos apie 7–9 laipsnius.

Sekmadienį termometrų stulpeliai dar keliomis padalomis  pasistiebs į viršų. Tačiau vaizdas už lango šiek tiek erzins. Gidu turistinėje debesų kelionėje bus rytų vėjas.  Kaune, nakties ir ryto metu, šiluma svyruos apie 8–10 laipsnių. Jau auštant iškris lietus. Dieną temperatūra pasieks 15 laipsnių, lietus pagirdys ištroškusius pavasarinius daigelius. Vilniaus pievos taip pat bus palaistytos. Naktį ir ryte bus apie 9–11 laipsnių šilumos, dieną sušils iki 16 laipsnių.  Šiauliuose, orų spektaklyje, pagrindinius vaidmenis atliks debesys ir negausus lietus. Apie 5–9 laipsnius šilumos bus nakties ir ryto metu. Iki 16 laipsnių sušils dieną.  Į pajūrį sugrįš lietaus nešėjai. Naktį ir ryte termometrai svyruos tarp 7–9 laipsnių,  o dieną pakils iki 13 laipsnių.

Remiantis gismeteo.lt prognozėmis,  kitos savaitės pradžia bus apniukusi, vėliau danguje įsitvirtins saulė. Termometrai dažniausiai perkops 10 laipsnių ribą.


Šiame straipsnyje: oraiorų prognozė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių