Savaitgalis bus labai šiltas, bet lietingas

Savaitgalis bus labai šiltas – temperatūra kils net iki 27 laipsnių, bet bus drėgna ir aktyviai formuosis kamuoliniai debesys, tad sulaukti galime ne tik lietaus, bet ir perkūnijos. Taip LRT RADIJUI pasakojo sinoptikė Alva Nagelytė.

Penktadienį Lietuvos link artinsis šiltesnių orų masyvas, padaugės debesų. Kai kur šiauriniuose rajonuose gali truputį palynoti. Įdienojus temperatūra kils iki 18–23 laipsnių šilumos. Pūs silpnas vėjas.

„Savaitgalį į Lietuvą plūstelės labai šiltų, bet drėgnokų orų masyvas, bus palankios sąlygos kamuoliniams lietaus debesims ir perkūnijai formuotis“, – prognozavo sinoptikė.

Šeštadienio naktis išliks sausa, rami ir bus mažiau debesų. Temperatūra jau svyruos tarp 10–15 laipsnių šilumos. Dieną, daugiausia – vakariniuose šalies rajonuose, pamažu pradės kilti kamuoliniai debesys, antroje dienos pusėje ir vakare palis trumpi lietūs su perkūnija, aukščiausia dienos temperatūra kils iki 22–27 laipsnių. Šilčiausia bus vidurio Lietuvoje, bet ir pajūryje temperatūra gali šoktelėti iki 24–25 laipsnių. Lietus mažiausiai tikėtinas rytiniuose šalies rajonuose.

Sekmadienio naktį lietaus debesys prasisklaidys, tik kai kur pirmoje dienos pusėje palis. Tačiau dieną jau daugiau debesų ims telktis rytinėje šalies pusėje. Vakarinėje šalies dalyje lietus jau mažiau tikėtinas. Temperatūra išliks panaši kaip ir šeštadienį – rytiniuose rajonuose kils iki 23–27 laipsnių. Tačiau vakariniame pakraštyje bus gaiviau – apie 20 laipsnių.

Pirmadienį vėl turėtų atkeliauti permainos. Naktis bus šilta ir sausa, o antroje dienos pusėje stipriau papūs pietvakarių vėjas, kuris atneš tankių debesų. Nulynos negausūs lietūs, o vakarėjant ir atvės. Dieną temperatūra dar bus apie 23–24 laipsnius, bet vakarą vės ir nuo antradienio vyraus jau gerokai vėsesni orai – dienos temperatūra neviršys 20 laipsnių.


Šiame straipsnyje: oraiorų prognozėsinoptikai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių