Savaitgalis bus debesuotas ir lietingas

Panašu, jog skaisčiai saulėtos dienos jau į pabaigą. Artėja vėsesnis ir lietaus lydimas savaitgalis.

Ketvirtadienį dar galėsime mėgautis saule, pūs nepastovios krypties vėjas.  Kaune temperatūra sieks 17 laipsnių, giedrame danguje iškleidus spindulius tinginiaus saulė. Vilniuje bus saulėta diena, oras sušils iki 18 laipsnių.  Šiauliuose bus eilinė saulėta diena, termometrai fiksuos 17 laipsnių. Pajūrys taip pat mėgausis giedru dangumi, oras sušils iki 11 laipsnių.

Štai penktadienį, vakarėjant, galime sulaukti lietaus. Nusistovės pietryčių krypties vėjas. Kaune iki 7–12   laipsnių sušils nakties ir ryto metu. Diena dar bus giedra, oras sušils iki 21 laipsnio. Vakare gali užsukti lietaus debesys. Vilniuje, nakties ir ryto metu, oras sušils iki 8–14 laipsnių, dieną bus apie 21 laipsnį šilumos. Debesų ir lietaus tikimybė nedidelė. Šiauliuose iki vakaro bus giedra. Naktį ir ryte sušils apie 5–9, dieną šiluma pasieks 20 laipsnių. Vakare apsižvalgyti užsuks lietaus debesys. Pajūryje naktis ir rytas bus nusiteikę giedromis nuotaikomis, temperatūra sieks 7–9 laipsnius. Dieną šiek tiek palis, sušils iki 16 laipsnių.

Šeštadienis užbaigs itin giedrų dienų maratoną ir taškysis lietaus lašais. Vėjas bus nepastovus. Kaune naktį palis stipriau, ryte debesys praretės, tačiau maži lašai vis dar kris, temperatūra svyruos tarp 11–13 laipsnių. Dieną sušils iki 18 laipsnių, debesys niekur nesitrauks, negausiai lynos. Ir Vilnius gaus savąją lietaus porciją. Naktį ir ryte lietus pradės prausti apdulkėjusias gatves, o šiluma sieks  12–15 laipsnių. Įdienojus temperatūra kils iki 18 laipsnių, toliau sėkmingai lis. Šiauliuose niūriausia bus naktis, kuomet debesų kiekis bus didžiausias, o lietus stipriausias. Ryte debesų dalis išvyks, pasiliks tik keli, jog palaikytų bendrą drėkinimo tvarką. Šiluma svyruos apie 10–11 laipsnių. Dieną dar vis palynos, sušils iki 16 laipsnių. Pajūryje temperatūra svyruos apie 7–9 laipsnius, ištisą parą danguje kabos tai didesnis, tai mažesnis debesų kiekis, palis.

Sekmadienis dar labiau apsiniauks, o termometrų stulpeliai ženkliai leisis žemyn. Pradės pūsti šiaurės vakarų vėjas, tad nenuostabu, jog išėjusius laukan pasitiks ne itin šiltas jo prisilietimas. Kaune apie 7–9 laipsnius šilumos bus naktį ir ryte, šiuo metu debesys bus negausūs, išaušus lietaus tikimybė didesnė. Įdienojus debesų kalnai augs kaip ant mielių, o su jais ir lietaus tempai, temperatūra sieks 13 laipsnių.   Vilniuje naktis dar bus giedra, tačiau ryte pradės kristi retas lietus, sušils apie 10–15 laipsnių. Dieną lietaus kiekis šiek tiek padidės, tačiau protarpiais gali švystelti ir saulė, temperatūra sieks 18 laipsnių. Šiauliuose, nakties dangaus vandenyne supsis mėnulio laivelis, sušils apie 4 laipsnius. Išaušus visas savo pajėgas suburs debesys.  Sočiai lis, užteks net ir dienai, temperatūra svyruos apie 6–7 laipsnius. Pajūryje šiluma sieks 5–6 laipsnius. Naktis bus giedra, o didžiausias debesų tankis ir lietaus tempai bus ryte ir dieną.

Remiantis gismeteo.lt prognozėmis,  ateinanti savaitė bus ganėtinai saulėta.  Artėjant link paskutinės darbo dienos termomterų stulpeliai šiaip taip priartės prie 20 laipsnių.


Šiame straipsnyje: oraiorų prognozė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių