Savaitės orai: sulauksime permainų, tačiau lietus neskubės

  • Teksto dydis:

Šios savaitės pradžioje vietomis jau bus pokyčių: vakarinėje šalies dalyje vyraus gaivesni orai, o likusią šalies dalį karštis alins ir toliau.

Visgi, nuo antradienio karštis atlūgs jau visur, įsismarkaus vėjas, tad bent kiek bus gaiviau. Gausesnio lietaus galime sulaukti nebent antroje savaitės pusėje.

Šiandien vakarų, šiaurės vakarų Lietuvoje bus gaiviau, temperatūra svyruos tarp 19–23 laipsnių, o likusią šalies dalį svilins 26–29 laipsnių karštis. Pūs nesmarkus vakarinių krypčių vėjas. Antroje dienos pusėje vietomis gali truputį palyti. Vilniuje ir Kaune dienos metu oras įkais iki 28 laipsnių. Šiauliuose bus apie 25, pajūryje apie 20 laipsnių šilumos.

Antradienį pakils vakarų, pietvakarių krypties vėjas, temperatūra keletu laipsnių sumažės. Danguje sukinėsis debesys, kurie vietomis žemėn pasiųs saujelę kitą lietaus. Vilniuje ir Kaune protarpiais šiek tiek lynos, dangumi keliaus tai didesni, tai mažesni debesys. Naktį termometrai rodys 15, dieną 25 laipsnius šilumos. Šiauliuose naktis giedra, temperatūra sieks 13 laipsnių. Dienos metu galimas šlakelis lietaus, oras sušils iki 21 laipsnio. Pajūryje taip pat debesuotumas bus mažas, galimas negausus lietaus. Naktį vyraus 16, dieną 19 laipsnių šiluma.

Trečiadienį dangus išsigiedrins, Išsilaikys panaši šiluma kaip ir antradienį. Pūs smarkokas vakarų krypties vėjas. Vilniaus ir Kauno apylinkėse bus giedra. Naktį temperatūra svyruos apie 14, dieną apie 25 laipsnius šilumos. Šiauliai taip pat mėgausis dangaus žydryne. Naktį bus apie 13, įdienojus apie 22 laipsnius šilumos. Pajūryje vyraus skaidrus dangus. Naktį numatoma 15, dieną 19 laipsnių šiluma.

Ketvirtadienį į šalį vėl plūstels karštis, vietomis temperatūra priartės prie 30 laipsnių. Atsigaivinti padės gūsingas pietvakarių, pietų vėjas. Dangų jau dažniau niaukstys debesys, ypač po pietų, vakarėjant. Tuo metu, tikėtina, kad vietomis jau prapliups lietus, grūmos perkūnija. Vilniuje ir Kaune naktį vyraus 15, dieną 28 laipsnių šiluma. Šiauliuose naktį bus apie 15, dieną apie 25 laipsnius šilumos. Vakarėjant gali nuvilnyti lietus ir perkūnija. Prie jūros temperatūra svyruos tarp 16–19 laipsnių, popietinėmis valandomis dangų temdys didesni debesys, galimi krituliai.

Penktadienį, pagal dabartinį prognozių modelį, šalyje jau bus gaiviau. Naktį daug kur, o dieną vietomis dar gali palyti. Pūs smarkokas vakarų, šiaurės vakarų krypties vėjas. Vilniuje ir Kaune naktį bus apie 13, dieną apie 19 laipsnių šilumos. Šiauliuose naktį teliks 12, dieną 18 laipsnių šilumos. Pajūryje vyraus 14–16 laipsnių šiluma.

Remiantis www.gismeteo.lt orų prognozėmis, šventinį savaitgalį, panašu, jog išsilaikys gaivesni orai, protarpiais dar gali palyti. Pūs nemalonus šiaurės vakarų, vakarų krypties vėjas.


Šiame straipsnyje: oraiorų prognozė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių