Savaitės orai: ruoškitės – gausų sniegą keis šalčio banga

  • Teksto dydis:

Iki gražiausių metų švenčių beliko savaitė, o žiema atrodo tam kaip reikiant ruošiasi.

Nors gausus snygis sukėlė nemažai problemų keliuose, visgi baltas peizažas pradžiugino ne vieną. Panašu, kad artimiausiomis dienomis baltu sniego apklotu mėgausimės ir toliau. Snigs ir pirmadienį, ir antradienį. Vėliau į šalį plūstels gerokai šaltesni orai, ypač ketvirtadienio naktį, kuomet vietomis atšals iki –14 laipsnių. Tuo metu pilki debesys prasisklaidys, sulauksime daugiau pragiedrulių. Visgi, toks šaltis svečiuosis ne taip ir ilgai, nes jau savaitei baigiantis jo gniaužtai susilpnės, tikėtina, jog vėl sulauksime snaigių. 

Šiandien sniego debesys šalį išilgai padalins į dvi dalis: maždaug nuo Kauno į rytus snigs gausiau, ypač šalies rytuose. Tuo tarpu į vakarus snigs gerokai kukliau. Kai kur prie jūros galimi ir mišresni krituliai. Keliuose reikės būti itin atidiems. Numatomas vidutinio stiprumo pietryčių krypties vėjas. Vilniuje, Šiauliuose ir Panevėžyje spaus –3, Kaune –2 laipsnių šaltukas. Pajūryje temperatūra svyruos apie 0–1 laipsnį šilumos.

Antradienio naktį ir toliau snigs rytinėje šalies dalyje. Šaltis paspaus drąsiau, iki –6–1 laipsnio. Dienos metu negausiai pasnigs tik kai kur, numatomas nestiprus pietinių krypčių vėjas. Vietomis galimi ir trumpi pragiedruliai. Antroje dienos pusėje vietomis pajūryje galimas sniegas, šlapdriba. Vilniuje, Šiauliuose dieną šals iki –4, Panevėžyje iki –3 laipsnių. Kaune bus apie –2 laipsnius šalčio, prie jūros temperatūra sieks 0–1 laipsnį šilumos.

Trečiadienį šalčio gniaužtai sustiprės dar labiau, kritulių bus nedaug. Pūs žvarbus pietryčių krypties vėjas. Naktį temperatūra kris iki –9–2 laipsnių šalčio. Dieną vos kai kur pasirodys būrelis snaigių. Vilniuje laikysis –6, Šiauliuose –5 laipsnių šaltis. Kaune ir Panevėžyje bus apie –4 laipsnius šalčio. Pajūryje vyraus –2 laipsnių temperatūra.

Ketvirtadienį bus daugiau pragiedrulių, vietomis rytiniuose, pietrytiniuose šalies rajonuose naktį temperatūra kris iki –14–13 laipsnių. Likusioje šalies dalyje vyraus –12–5 laipsnių šaltis. Dienos metu pūs gūsingas ir žvarbus pietryčių krypties vėjas, dėl kurio lauke bus dar šalčiau. Vilniuje, Šiauliuose ir Panevėžyje bus apie –8–7 laipsnius šalčio. Kaune vyraus –6, pajūryje –5–4 laipsnių šaltis.

Penktadienį žvarbus pietryčių krypties vėjas sustiprės labiau. Gūsiai sieks 6–14 metrų per sekundę. Šalčio gniaužtai silps, vėl sulauksime sniego. Naktį temperatūra svyruos tarp –8–4 laipsnių. Dienos metu daug kur pasnigs. Vilniuje, Šiauliuose ir Panevėžyje bus apie –5, Kaune apie –4 laipsnius šalčio. Pajūryje vyraus –2 laipsnių šaltukas.

Remiantis www.gismeteo.lt orų prognozėmis, savaitgalį daugelyje vietovių toliau snigs, išsilaikys panaši temperatūra kaip ir penktadienį.


Šiame straipsnyje: oraiorų prognozėšaltis

NAUJAUSI KOMENTARAI

hm

hm portretas
atsargiai, pajūry -2....
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių