Savaitė bus lietinga, tačiau maloniai šilta

Tam, kad greičiau pasipuoštumėm žaliomis vejomis ir medžių pumpurais į pagalbą skuba lietus. Daugiausiai jo iškris savaitės pradžioje ir pabaigoje.

Pirmadienį šalyje vyks intensyvūs laistymo darbai.  Šiaurės rytų vėjas pasirūpins, jog šlapių debesų  niekur netrūktų.  Kaune sušils apie 10 laipsnių, jau nuo pat ryto lis.  Vilniuje oro temperatūra sieks 14 laipsnių, kapsės lietus.  Šiauliuose  debesys ir pasispjaudys, sušils iki 5 laipsnių. Pajūrys lietaus invazijos ir neišvengs, bus apie 5 laipsnius šilumos.

Antradienį lietaus tempai sumažės, pasisuks vakaris. Kaune, nakties ir ryto metu, sušils apie 3–5 laipsnius,   krituliai  dar tik ruošis iškristi. Dieną termometrai rodys 10 laipsnių šilumos,  debesys barstys užsilikusį lietų. Vilniuje  3–5  laipsniai bus naktį ir ryte, palengva kris lietus. Dieną sušils iki 8 laipsnių, debesys ir toliau negailės lašų. Šiauliuose apie 2–3 laipsnius šilumos bus nakties ir ryto metu, negausiai lis.  Dieną debesys iš dalies prasiskirstys, kiti dar pasiliks ir  mėtys lietaus lašus. Pajūryje sušils apie 3–4  laipsnius, debesų kiekis didžiausias bus ryte, įdienojus išliks tik patys lietingiausi.

Trečiadienį pro debesis prasibraus saulė, vėjas pūs nepastovios krypties. Kaune,  nakties metu,  atvės iki 0.  Rytas išauš giedras, sušils apie 4 laipsnius, įdienojus temperatūra pasieks 10 laipsnių. Vilniuje iki -1 laipsnio šals nakties metu, dangus bus giedras. Ryte temperatūra pasieks 3 laipsnius šilumos, įdienojus sušils iki 9, giedrame danguje plaukios nedideli debesų laiveliai. Šiauliai giedru dangumi galės pasidžiaugti naktį ir ryte, tuo metu temperatūra nuo 0 pakils iki 4 laipsnių. Dieną  saulę paslėpti suskubs debesys, sušils iki 10 laipsnių. Pajūrio dangus naktį ir ryte dar bus giedras, sušils apie 2–3 laipsnius. Įdienojus lengvi debesys  palaikys saulei kompaniją, temperatūra sieks 6 laipsnius.

Ketvirtadienį taip pat danguje kabos saulė, su spinduliais žais rytų vėjas. Kaune 2–6 laipsniai šilumos bus nakties ir ryto metu. Dieną sušils iki 12, švies saulė. Vakarop gali apsiniaukti.   Vilniuje giedras dangus bus nakties ir ryto metu, temperatūra atitinkamai sieks 0 ir 6 laipsnius šilumos. Dienai įsibėgėjus sugužės debesys, oras įkais iki 11 laipsnių.  Šiauliuose, nakties ir ryto metu, temperatūra sieks 0–5 laipsnius šilumos. Dienos metu saulė ir toliau malonins savo spinduliais, oras sušils iki 12 laipsnių.  Pajūryje apie 4–5 laipsnius bus  naktį ir ryte, dieną termometrų stulpeliai pasistiebs iki 8.  Kritulių nenumatoma,  pro debesis vis prasprūs saulė.

Penktadienį, po saulės ir šilumos, vėl palynos.  Vėjas blaškysis tai iš vienos, tai iš kitos pusės. Kaune iki 6 laipsnių sušils nakties ir ryto oras, lis. Vėliau lietaus tempai dar didės, sušils vos iki 3 laipsnių.   Vilniuje lis kaip iš kibiro , paros metu temperatūra svyruos apie 5–6 laipsnius.  Šiauliečiai ir toliau pravėdins savo skėčius, šiluma supsis ties 4–5 laipsniais. Pajūryje sušils iki 2–4 laipsnių, gausiai kris lietus.

Remiantis gismeteo.lt orų prognozėmis,  savaitgalis žada gana saulėtas ir be kritulių dienas. Antrojie savaitgalio pusėje temperatūra sieks beveik 20 laipsnių.


Šiame straipsnyje: oraiorų prognozė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių