Per savaitę – 8 kiaulių maru užsikrėtę šernai

  • Teksto dydis:

Šią savaitę (gegužės 6 – 12 d.) Lietuvoje afrikinis kiaulių maras (AKM) patvirtintas 3 sumedžiotiems ir 5 šernų gaišenoms.

4 šernų gaišenos rastos Troškūnų (Anykščių r.) ir 1 – Papilio (Biržų r.) seniūnijų miškuose, po 1 šerną sumedžiota Troškūnų (Anykščių r.), Velžio (Panevėžio r.) ir Papilio (Biržų r.) medžioklės plotuose.

„Šylant orams, tikimybė, kad AKM virusas pateks į ūkius, itin padidėja dėl gyventojų veiklos užkrėstuose miškuose arba laukuose. Ypatingai budrūs turi būti kiaulių augintojai, kuriems dar kartą privalu peržiūrėti taikomas biologinio saugumo priemones, įsitikinti, kad naudojamos dezinfekcinės medžiagos yra efektyvios prieš AKM virusą, o taikomos priemonės ne vien dėl inspektorių, bet realiai ūkio apsaugai, nes tik laikantis visų biologinio saugumo reikalavimų, galima išvengti AKM patekimo į kiaulių ūkį“, – primena Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos Skubios veiklos skyriaus vedėjas Marius Masiulis.

Nuo šių metų pradžios AKM laukinėje faunoje patvirtintas 175 vietose 364 šernams (22 sumedžiotiems ir 342 nugaišusiems).


Šiame straipsnyje: šernaikiaulių maras

NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
GAL nuo Seimo reikia pradėt?

jūs blee

jūs blee portretas
gydykit kaip nors tuos šernus.Kovokit su epidemija.Dabar vis šaudo ir šaudo, vis nesibaigia ir nesibaigia...Lenkams neužtenka kad jie apsoliučiai visa mėsą mums pardavimui veža?Užkerta kelia net galvot apie galimybe atgaivinti lietuviška produkcija?

mociute

mociute portretas
Turbut uzuodete ,kad kaime kur nors zmones sau kiaulyte auginasi, tai ir vel reikia gazdinti ....o siaube ! kiauliu maras!, 8 sernai rasti?, o tie sernai ne dvikojai??
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių