Sausį pensijos nevėluos

Sausį pensijų mokėjimas nevėluos, nes Vyriausybė skyrė papildomus 600 mln. litų iš Rezervinio fondo. Tai patvirtino Socialinės apsaugos ir darbo ministras Rimantas Jonas Dagys.

„Jeigu ankstesnė ministerijos valdžia beveik visą „Sodroje“ sukauptą rezervą nebūtų išeikvojusi priešrinkiminiams politikų pažadams įgyvendinti, tai šiemet nereikėtų lopyti skylių Vyriausybės rezervinio fondo lėšomis“, – sakė R.J.Dagys.

Dar praėjusiais metais Valstybinio socialinio draudimo fonde buvo sukaupta apie 1,3 mlrd. litų rezervas, tačiau šiuo metu jame liko tik apie 150 mln. Lt. Vėluojant biudžeto surinkimui „Sodra“ pritrūko pinigų ir buvo kilusi grėsmė, kad pensijos sausį gali vėluoti.

„Radome sprendimą, kad to neatsitiktų, todėl pensijos tikrai nevėluos“, – patikino R.J.Dagys.

Iš Rezervinio fondo pensijoms išmokėti sausio mėnesį skirta apie 100 mln. litų. Likę 500 mln. litų „Sodrą“ pasieks vėliau – pagal iš anksto nustatytą grafiką.

Socialinės apsaugos ir darbo ministras R.J.Dagys teigia, kad reikia kuo greičiau „Sodroje“ sukaupti naują lėšų rezervą. „Kartu reikėtų sudėti saugiklius, kad politikai negalėtų kada panorėję švaistyti minėto rezervo pinigus ir nekeltų grėsmės pensininkų lūkesčiams“, – akcentavo R.J.Dagys.

Naujam Rezervui sukaupti greičiausiai bus skolinamasi lėšų. Šiuo metų pensijos yra išmokamos maždaug dviem savaitėmis anksčiau, nei reikalauja teisės aktai.


Šiame straipsnyje: pensija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių