„Sausa“ rugsėjo 1-oji

Nepaisant to, kad kadenciją baigiantis Seimas prieš išeidamas atostogų buvo nusiteikęs atšaukti visuotinį draudimą rugsėjo 1-ąją parduoti alkoholį, šį pirmadienį mokslo metų pradžią teks švęsti "sausai".

Didžiulį visuomenės ir verslininkų pasipiktinimą sukėlęs Seimo draudimas prekiauti alkoholiu rugsėjo pirmąją dar galios - kaip ir pernai, prekybos centruose, kavinėse, restoranuose, viešbučiuose nebus galima prekiauti alkoholiniais gėrimais.

Verslininkai priekaištauja, kad draudimas pardavinėti alkoholį rugsėjo 1-ąją verčia raudonuoti ir nejaukiai jaustis prieš užsieniečius ir turistus.

Seimas ketino šią rugsėjo 1-ąją ir toliau drausti prekybą alkoholiu prekybos centruose, bet žadėjo leisti juo prekiauti viešojo maitinimo įstaigose. Tačiau po diskusijų sprendimo priėmimą nukėlė į rudenį.

Vienas iš tokio sprendimo motyvų - šįkart rugsėjo 1-oji bus pirmadienį, o ne savaitgalį, kada alkoholio suvartojama daugiausia.

Pernai Valstybinė tabako ir alkoholio kontrolės tarnyba nubaudė apie dešimt rugsėjo pirmąją alkoholiu prekiavusių įmonių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių