Šauliai Rytų Ukrainos gyventojams perdavė elektros generatorių

  • Teksto dydis:

Lietuvos šaulių sąjunga nuo karo kenčiantiems Rytų Ukrainos gyventojams perdavė humanitarinę pagalbą: tris galingus elektros generatorius, specialias ausines ir kitos paramos.

Kaip pranešė sąjunga, šiuo metu kai kuriose fronto linijose yra sutrikęs elektros tiekimas. Iš Lietuvos perduoti generatoriai galės būti naudojami slėptuvėms apšviesti ir šildyti, komunikacijų įrangai įkrauti. Tuo metu taktinės aktyvios ausinės skirtos nutildyti šūvių garsus, bet kartu esant tylai jos gali pastiprinti silpnus garsus ir leidžia anksčiau išgirsti sėlinantį priešą.

„Parama ukrainiečiams per įvairias akcijas buvo renkama visus metus. Kai kurie žmonės prisidėjo pirkdami šauliškus ženklelius“, – sakė Šaulių sąjungos Paramos Ukrainai grupės vadovas Haroldas Daublys.

Prie paramos rinkimo prisidėjo pėsčiųjų žygio „Žalio Velnio takais“ bei Jurbarko pėsčiųjų žygio „Šaulio kelias“ organizatoriai – jie skyrė dalį lėšų iš dalyvių startinio mokesčio.

Dalis paramos buvo surinkta per rugpjūtį vykusį koncertą Ukrainos nepriklausomybės dienai. Tuomet savo dainas Ukrainai ir visiems jos bičiuliams dovanojo dainininkė Veronika Povilionienė, grupės „Žalvarinis“, „Omerta“, „Biplan“, „G&G sindikatas” ir kiti. Tai buvo jungtinis Šalių sąjungos Paramos Ukrainai grupės ir Ukrainos paramos projekto „UA+“ bei muzikos agentūros „M.P.3“ projektas.

Pagalba perduota Avdijivkos, Mariupolio ir Severodonecko apylinkių gyventojams. Kad parama būtų išnaudota kuo efektyviau, į Ukrainą grupės nariai skrido lėktuvu, vietoje pirko elektros generatorius ir juos nugabeno į fronto prieigas kartu su ukrainiečių savanoriais.

Lietuvos šaulių sąjungos Paramos Ukrainai grupė paramą ukrainiečiams teikia nuolat. Pernai grupės nariai į pafrontės zoną nugabeno kraujo perpylimo įrangą. Į Lietuvą remontui nuolat siunčiama sugadinta speciali karinė naktinio matymo įranga. Ji taisoma ir grąžinama Ukrainos kariams. Tai dešimtis kartų pigiau, nei pirkti naujus naktinio matymo įtaisus ar termovizorius.

Karinis konfliktas Ukrainose rytuose, Donecko ir Luhansko srityse, prasidėjo 2014 metų kovą po Krymo okupacijos. Rusijos remiami separatistai įkūrė Donecko ir Luhansko liaudies respublikas. Ne tik įvairios Lietuvos organizacijos, bet valstybė konflikte Ukrainos pusei teikia humanitarinę ir kitokią paramą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių