Šauktinių pagrindu sudaroma brigada „Žemaitija“ pradės veikti kitais metais

  • Teksto dydis:

Šauktinių pagrindu sudaroma Motorizuotoji pėstininkų brigada „Žemaitija“ oficialiai pradės veikti kitais metais, kai bus aktyvuotas brigados štabas Klaipėdoje.

„Per 2016 metus brigadą planuojama papildyti tiesiogiai jos štabui pavaldžiomis logistikos, žvalgybos ir ryšių kuopomis, o 2017 metais planuojama pradėti formuoti ir du naujus batalionus - pėstininkų ir artilerijos. Kur jie bus dislokuoti, šiuo metu dar vertinama“, - BNS sakė kariuomenės vado generolo leitenanto Jono Vytauto Žuko atstovas spaudai kapitonas Mindaugas Neimontas.

Pasak jo, brigados „Žemaitija“ kareivių pagrindą sudarys šauktiniai, tačiau vadovaujantis ir aukštesnės kvalifikacijos reikalaujantis personalas - kareiviai, seržantai, puskarininkiai ir karininkai - bus skiriamas iš profesinės karo tarnybos karių.

Planuojama, kad nuo sausio brigadą sudarys štabas, kuris bus suformuotas Sausumos pajėgų vadovybės Operacijų planavimo ir valdymo centro pagrindu, ir Klaipėdoje įsikūręs Lietuvos didžiojo kunigaikščio Butigeidžio dragūnų batalionas bei Tauragės rajone dislokuotas Lietuvos didžiojo kunigaikščio Kęstučio mechanizuotasis pėstininkų batalionas.

Valstybės gynimo taryba (VGT) pavasarį pritarė Lietuvos ginkluotos gynybos koncepcijai 2015-2021 metams, į šią koncepciją ir patenka kuriama nauja brigada.

Koncepcija taip pat numato didinamą finansavimą krašto apsaugai, be to, nuspręsta papildomai investuoti į karinės infrastruktūros ir poligonų plėtrą, kibernetinio ir informacinio saugumo stiprinimą.

VGT taip pat priėmė sprendimą dėl kariuomenei būtinų įsigijimų 2016 metams – pėstininkų kovos mašinų, savaeigių haubicų, kitų ginklų sistemų ir karinės įrangos pirkimų. Sprendimas dėl pėstininkų kovos mašinų įsigijimo bus priimtas artimiausiu metu, tuo metu vokiškos haubicos „PzH 2000“ Lietuvą pasieks kitais metais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių