Saugumas daugiabučiuose: koridoriai užgrūsti ir gėlių vazonais, ir padangomis

  • Teksto dydis:

Daugiabučiuose kilus gaisrui ne visada galima greitai ir saugiai evakuotis, nes, pasak ugniagesių, neretai atsarginiai išėjimai yra blokuojami įvairių daiktų ir nesilaikoma priešgaisrinės saugos taisyklių.

„Kai gyventojai per savo gyvenimą sukaupia nemažai turto ir jis nebetelpa jų butuose, balkonuose, tai ne vienas gyventojas, nepagalvojęs apie savo gyvybę ir saugų išėjimą, nepatingi ir pradeda kaupti tuos daiktus koridoriuose“, – apie daugiabučių gyventojus, keliančius sau ir kitiems pavojų, pasakoja Vilniaus apskrities Priešgaisrinės gelbėjimo valdybos Prevencinės veiklos poskyrio viršininkas Mantas Sližauskas. 

Pasak pašnekovo, gaisro atveju koridoriuose dažnai susidaro tirštų dūmų sankaupos, dėl kurių mažėja matomumas.

„Jeigu tame koridoriuje yra įvairiausių pašalinių daiktų, jie automatiškai kliudo saugiai ir greitai evakuotis iš degančio pastato“, – įspėja  M. Sližauskas.

Koridoriuose per periodinius patikrinimus aptinkama gėlių vazonų, uogienių stiklainių, automobilio padangų ir t.t.

Išsamiau – įraše.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
jau gėlės laiptinėse užkliuvo,Nidoj rekomenduojama tujas pjauti,kad matytųsi nameliai stebuklingi,skaitos,invaziniai augalai,mat vokietukai tokie buvo durneliai,kad sodino tujas...

Trugdo net labai

Trugdo net labai portretas
Laiptine yra bendro naudojimo,tai ne visi nori,kad butu ten pristatyta visko,kas netelpa namie. Kiti gyvena laiptinese,tai yra tupi ten ilgiau negu savo namuose. Visokiu durniu yra,argi mes juos pakeisime?

Gyventoja

Gyventoja portretas
O kuo tas vazonas geliu trukdo? Vaiku dviraciai, vezimai tai netrukdo?
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių