Šalyje steigiami tuberkuliozės gydymo kabinetai

  • Teksto dydis:

Lietuvos savivaldybėse už Europos Sąjungos lėšas steigiami tiesiogiai stebimo trumpojo gydymo (DOTS) kabinetai tuberkuliozei gydyti.

Kaip praneša LRT televizijos žinios, juose ambulatorinį gydymą tęsia stacionariai gydyti pacientai, kurie stebimi sveikatos priežiūros specialisto turi išgerti vaistų nuo tuberkuliozės. Taip užtikrinama ne vieną mėnesį trunkančio gydymo kontrolė.

Pacientai skatinami maisto paketais arba kelione į gydymo įstaigą.

„Be gydymo paslaugos DOTS kabinete teikiama ir socialinė parama – vieną kartą per savaitę besilankantiems pacientams duodamas maisto davinys“, – sako Alytaus poliklinikos direktorius Marius Jasaitis.

Alytaus poliklinika ir Šiaulių ligoninė DOTS kabinetus įsirengė už savo pinigus. Tokie kabinetai įsteigti ir beveik dvidešimtyje miestų ir rajonų.

Patvirtinus tuberkuliozės kontrolės strategiją, DOTS kabinetams įrengti šiemet numatyta 420 tūkst. eurų Europos Sąjungos lėšų – po 7 tūkst. eurų kabinetui kiekvienoje savivaldybėje. Lėšos savivaldybes greičiausiai pasieks rudenį.

Lietuvoje kasmet fiksuojama apie pusantro tūkstančio tuberkuliozės atvejų, sergamumas auga. 100 tūkst. gyventojų tenka 56 tuberkuliozės atvejai, tuo tarpu Estijoje – 26.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Mulkiai

Mulkiai portretas
LIGONINES STEIGITE!!!Pažiūrėkite kas infekcinėse darosi.Atvažiuoji su viena zaraza o kai išrašo - išsiveži tris

tikrai debilė pirmoji

tikrai debilė pirmoji portretas
kaip paaiškintum, kad šeimoje 3 vaikai ir tik vienas turi latentinę tbc? ir niekas namie nei geria, nei rūko?

kaunietei

kaunietei portretas
Tu durne pirma suzinok kaip ja apsikreciama. Gyvenime negeriau, automobilis turbut uz tavo visos seimos turta brangesnis, bet romainiuose teko pagulet 3 menesius sita bruda pasigavus. O pasigaut gali betkur. Apsisvieskit, si liga nera tik alchasu ir bomzu liga. Nors ligoninej 60 procentu tai tikrai alchasai.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių