Šalies vadovai sveikina su Valstybės diena – ragina didžiuotis valstybe

  • Teksto dydis:

Lietuvai penktadienį švenčiant Valstybės – Karaliaus Mindaugo karūnavimo – dieną, sveikinimus šia proga siunčia prezidentė Dalia Grybauskaitė ir Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis.

„Ilgame valstybingumo kelyje būta visko, tačiau mūsų tauta visada rasdavo savyje drąsos ir stiprybės vėl prikelti Lietuvos valstybę. Todėl šimtmečio jubiliejus – tai visų, žinomų ir nežinomų kovotojų už laisvę pergalė, jų svajonė, virtusi tikrove“, – rašoma D. Grybauskaitės sveikinime.

Prezidentė paragino didžiuotis savo valstybe, o šventę švęsti visoje Lietuvą ir pasaulyje – visur, kur yra tautiečių ir draugų, kur iškelta trispalvė.

Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis sveikina Lietuvos žmones visame pasaulyje Valstybės dienos proga.

„Šiandien – mūsų Valstybės šventė. Švenčiame įkurtą savo šalį ir prieš šimtmetį atkurtas žmonių valstybės viltis. Švenčiame tai, kad kuriame valstybę kasdien ir turime pareigą ir garbę daryti tai drauge. Sveikinu visus, nes šiandiena yra skirta Lietuvos žmonių vienybei. Tauta su skirtingais požiūriais, pažiūromis ir patirtimis – tai laisvė. Laisvė kiekvieno širdyje yra visų mūsų bendros ateities pagrindas. Tad šią Valstybės dieną laisvei pabrėžti skirkime tautišką giesmę. Traukime ją skambiai, apsikabinkime vieni kitus stipriau ir džiaukimės garsiau“, – sveikindamas teigė Seimo pirmininkas.

Šventiniai renginiai prasidės valstybės apdovanojimų įteikimu Prezidentūroje. Šalies vadovė D. Grybauskaitė Valstybės dienos proga apdovanojimus skyrė daugiau kaip pusšimčiui nusipelniusių Lietuvos ir užsienio valstybių piliečių. Tarp jų – pianistė Mūza Rubackytė-Golay, kuri įvertinta ordino „Už nuopelnus Lietuvai“ Komandoro didžiuoju kryžiumi, taip pat tokį pat apdovanojimą pelniusi teatrologė Irena Veisaitė.

Vidurdienį S. Daukanto aikštėje prie Prezidentūros vyks iškilminga trijų Baltijos šalių vėliavų pakėlimo ceremonija. Popietę suplanuotos Valdovų rūmų pabaigtuvių iškilmės.

Karaliaus Mindaugo karūnavimo dieną vainikuos Lietuvos šimtmečio Dainų šventės baigiamasis koncertas Vingio parke. Čia vyksiančiame Dainų dienos koncerte, be kita ko, bus giedamas valstybės himnas, taip prisidedant prie iniciatyvos, kurios metu lietuviai visame pasaulyje kviečiami giedoti Tautišką giesmę.

Mindaugas Lietuvos karaliumi buvo vainikuotas 1253 metų liepos 6 dieną. Karūnavimas užbaigė valstybės susikūrimą, Lietuvą pripažino to meto pasaulis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Didžiuosimės-

Didžiuosimės- portretas
Kai visa ta šutve, kur nuo 1990 tujų “tebesedi” seime išgaruos, ir savo vaikus, vaikaičius išsiveš. Suknisti KGBesnikai ir jų pakalikai vis dar tebevaldo “laisva Lietuva”, txbesidalindami tos pačios Lietuvos turtą, STT turėtų gerai apžvelgti lanzdberg ir jo pakaliku veikla Lietuvoj, ir tai butų tik pradžia teisingumo įvykdymui.

Anonimas

Anonimas portretas
Kaip šita išgama kuri daro viska kad sunaikinti tautą dar drysta kažką tokio blevyzgoti? Per šventes didžiuokitės, o po švenčių vėl Briuselio genocido planą uoliai vykdys....

Joo

 Joo portretas
Lanzbyyrgio vagys sveikina visus.
VISI KOMENTARAI 30

Galerijos

Daugiau straipsnių