Šalies vadovai pasveikino bronzą laimėjusį A.Kazakevičių

Prezidentė Dalia Grybauskaitė, Seimo pirmininkė Irena Degutienė ir premjeras Adrius Kubilius pirmadienį pasveikino imtynininką Aleksandrą Kazakevičių, Londono olimpinėse žaidynėse graikų – romėnų imtynėse sekmadienį iškovojusį bronzos medalį.

Šalies vadovės teigimu, šis laimėjimas yra puiki dovana Lietuvai ir visiems jos žmonėms.

„Nuoširdžiai sveikinu iškovojus olimpinį bronzos medalį! Jūsų laimėjimas yra puiki dovana Lietuvai ir visiems jos žmonėms. Linkiu daug sėkmės, stiprybės ir gražių pergalių ateityje“, – sakoma  D.Grybauskaitės sveikinime.I.Degutienė išsakė viltį, kad ši pergalė įkvėps ir kitus Lietuvos sportininkus.

„Nuoširdžiai dėkoju Jums už visai Lietuvai suteiktas džiugias akimirkas atkakliai kovojant dėl puikaus rezultato su itin pajėgiais varžovais. Esu tikra, kad Jūsų pavyzdys įkvėps ir kitus sportininkus siekti geriausių rezultatų ir padovanoti Lietuvos sporto bendruomenei ir visiems žmonėms pilną olimpinių medalių komplektą, kuriame būtų kuo daugiau aukso, sidabro ir bronzos medalių. Kuo geriausių Jums startų, profesinės ir asmeninės kloties ateityje“, - sakė I. Degutienė.

Premjeras A.Kubilius teigė, kad olimpinis bronzos medalis - tai sunkaus, valingo ir nuoseklaus darbo įvertinimas."Po atkaklių ir alinančių dvikovų Jūs iškovojote pergalę ir pasipuošėte bronzos medaliu. Taip įrašėte savo vardą į olimpinio sporto istoriją. Olimpinis bronzos medalis yra Jūsų sunkaus, valingo ir nuoseklaus darbo įvertinimas. Jūsų geležinė ištvermė ir ryžtas padovanojo šaliai dar vieną olimpinį medalį. Džiaugiuosi kartu su visa Lietuva ir linkiu stiprybės bei pergalingų kovų ateityje“, – sveikindamas Lietuvos imtynininką sakė A. Kubilius.

Pirmąsias A.Kazakevičiaus kovas ministras pirmininkas stebėjo olimpinėje arenoje ir, anot Vyriausybės pranešimo, liko sužavėtas Lietuvos imtynininko charakteriu bei sportine valia.Sekmadienį graikų romėnų imtynių turnyro svorio kategorijos iki 74 kg mažajame finale 26-erių metų A Kazakevičius taškais nugalėjo 2007 ir 2009 metų pasaulio vicečempioną daną Marką Overgaardą Madseną ir užėmė trečiąją vietą.

Lietuvos imtynininkas ketvirtfinalyje taškais įveikė švedą Robertą Rosengreną, tačiau pusfinalyje taškais nusileido auksą iškovojusiam Europos čempionui iš Rusijos Romanui Vlasovui.R.Vlasovas finale privertė pasiduoti pasaulio vicečempioną armėną Arseną Džulfalakianą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Adrius

Adrius portretas
Prezidentė Dalia Grybauskaitė, Seimo pirmininkė Irena Degutienė ir premjeras Adrius Kubilius pirmadienį pasveikino imtynininką Aleksandrą Kazakevičių, Londono olimpinėse žaidynėse graikų – romėnų imtynėse sekmadienį iškovojusį bronzos medalį. Premjeras Adrius ???

Sveikinimai

Sveikinimai portretas
Nuosirdziausi sveikinimai sportininkui. Jis tikrai turi valios ir uzsispyrimo! Siulau ant masinos numerio uzrasyti BRONZA!
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių