S. Spėčius traukiasi is „Leo LT" valdybos nario pareigų

Šiandien „Leo LT" valdybos narys Saulius Spėčius bendrovės stebėtojų tarybai įteikė atsistatydinimo raštą.

Tokį sprendimą valdybos narys priėmė vakar Vyriausiajai tarnybinės etikos komisijai nustačius, kad jo tapimas „Leo LT" valdybos nariu pažeidė Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymo nuostatas.

„Su komisijos sprendimu aš nesutinku ir neabejotinai skųsiu jį teismui. Komisijos sprendimas gali turėti neigiamos įtakos įmonės veiklai, todėl nusprendžiau pasitraukti iš „Leo LT" valdybos nario pareigų", - sakė Saulius Spėčius.

Portalas primena, kad vakar Vyriausioji tarnybinės etikos komisija išplatino pranešimą, kuriame nuspręsta, kad S. Spėčius, šių metų gegužės 20 d. nutraukęs valstybinės tarnybos santykius ir tą pačią dieną įsidarbindamas bendrovėje „Leo LT" valdybos nariu pažeidė Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymo nuostatas, draudžiančias tarnautojams, politikams ir pareigūnams, nepraėjus vienerių metų terminui po nustojimo eiti valstybinėje tarnyboje pareigas, įsidarbinti įmonės valdybos nariu ar kitose atsakingose pareigose, jei jie dalyvavo svarstant sprendimus, susijusius su šios įmonės priežiūra arba valstybės finansine parama jai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių