S. Skvernelis pasigenda aiškumo dėl„valstiečių“ frakcijos referentės darbo

  • Teksto dydis:

Premjeras Saulius Skvernelis sako, jog pasigenda aiškumo dėl Lietuvos valstiečių ir žaliųjų (LVŽS) frakcijoje Seime dirbusios referentės Milenos Marcinkevičiūtės ir tikisi, jog Seime bus atliktas vidinis tyrimas.

„Man niekas neaiškiai atrodo kol kas šiandien, jie patys turi tuos tyrimus padaryti šiandien. Jeigu kažkam kyla abejonių, kad žmogus nedirbo, netinkamai vykdė pareigines instrukcijas, ar buvo ne toje darbo vietoje, kur numatyta, tai darbdavys arba ta institucija turi atsakymus ir duoti“, – TV3 televizijos reportaže žurnalistams Seime sakė „valstiečių“ deleguotas premjeras.

„Valstietis“ Povilas Urbšys teigia, jog kyla abejonių, kad panevėžietė referentė gali būti susijusi su buvusia parlamentare, taip pat panevėžiete Greta Kildišiene. Buvusi „valstietė“ pasitraukė iš parlamento sulaukusi dėmesio, jog vairavo partijos lyderio, frakcijos seniūno Ramūno Karbauskio valdomo „Agrokoncerno“ automobilį.

„Susidaro įspūdis, kad tai daugiau susiję su Gretos reikalais ir kad gali būti įdarbintas žmogus tam, kad apmokėtų jo paslaugas teikiamas ne frakcijai, o Gretai. Tokių abejonių yra“, – televizijai sakė jis.

Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis žiniasklaidai trečiadienį sakė davęs pavedimą Seimo kanclerei išsiaiškinti situaciją.

Dienraštis „Lietuvos rytas“ rašė, kad M. Marcinkevičiūtė gauna atlyginimą kaip Seimo referentė, tačiau jos darbo vietoje niekas nėra matęs. Po to R. Karbauskis pranešė, kad mergina dirba nuotoliniu būdu nes yra neįgali. Jis žada į visus klausimus atsakyti Seimo Etikos ir procedūrų komisijai.

Seimo kanceliarijos duomenimis, M. Marcinkevičiūtė iš darbo jos prašymu atleista lapkričio 30 dieną. Ji dirbo nuo šių metų sausio 2 dienos.

Opozicijos atstovai siūlė Etikos ir procedūrų komisijai į trečiadienio posėdį įtraukti klausimą dėl M. Marcinkevičiūtės įdarbinimo Seime aplinkybių, tačiau „valdančiųjų“ balsais jis buvo atmestas. Dauguma pasisakė už tai, kad konservatoriai raštu pateiktų siūlymą, dėl ko konkrečiai būtų atliekamas tyrimas, ir tuomet kitame posėdyje būtų balsuojama, ar jį pradėti.

Seimo kanceliarija trečiadienį pranešė, kad darbo užmokestis referentei buvo mokamas pagal darbo laiko apskaitos žiniaraščius, kuriuos patvirtindavo frakcijos seniūnas. Frakcijų referentai į darbą taip pat priimami frakcijos seniūno pasirinkimu ir yra jam pavaldūs.

Pasak Seimo pranešimo, nors yra įprasta, kad frakcijų referentai dirba Seimo rūmuose, tačiau tokio reikalavimo nėra. Frakcijos referento veiklos kontrolę užtikrina frakcijos seniūnas.

M. Marcinkevičiūtė nustatyta tvarka deklaravo savo individualią veiklą, kurią vykdant nereikia gauti Seimo kanceliarijos leidimo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių