S. Skvernelis: FNTT reikia stiprinti

Ministras pirmininkas Saulius Skvernelis teigia, kad Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybą (FNTT) reikia sustiprinti, išnaudojant visą jos potencialą, o tik tada bus galima kalbėti apie su šešėline ekonomika kovojančių institucijų pertvarką ar jungimą.

„Šiandien kalbant apie FNTT, mes turime paskirti vadovą, kuris tikrai turėtų susitvarkyti pačioje tarnyboje su tomis problemomis, kurios yra, ir kalbėti apie tarnybos potencialo maksimalų išnaudojimą. Šiandien tikrai tai, mano galva, nėra išnaudojama. Tada, kada mes pasižiūrėsime, kaip atskiros grandys funkcionuoja, mes galime kalbėti apie proceso sujungimą, įstaigų sujungimą – tai yra detalės“, – žurnalistams trečiadienį sakė premjeras.

Pasak jo, svarbu, kad institucijos galėtų efektyviai mažinti šešėlį, o tai, kiek jų bus ir kokia bus jų struktūra, yra detalės.

„Faktas, kad mes turime milžinišką problemą su šešėliu. Norint su juo sėkmingai kovoti, mes turime mūsų barikadų pusėje turėti tokias intelektualines pajėgas, kurios galėtų atsverti samdomus informacinių technologijų specialistus, teisininkus, mokesčių ekspertus. Turime pasamdyti ne blogesnius žmones“, – kalbėjo S.Skvernelis.

Jis žadėjo, kad ateityje šioje institucijoje turėtų įvykti pertvarkos, kurios užtikrintų, kad FNTT darbuotojai gautų konkurencingą darbo užmokestį.

Vidaus reikalų ministras Eimutis Misiūnas praėjusią savaitę pranešė, kad ministerija atsisako planų jungti FNTT su kitomis institucijomis.

Ministerija žada rugsėjį pateikti būsimojo nuolatinio FNTT vadovo kandidatūrą svarstyti Vyriausybei. Tarnyba nuolatinio direktoriaus neturi nuo kovo, kai baigėsi Kęstučio Jucevičiaus kadencija.

Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba buvo įsteigta 2002 metais, pertvarkius Mokesčių policijos departamentą.

Šiuo metu FNTT teigia daugiausiai dėmesio skirianti nusikaltimams, susijusiems su pinigų plovimu, pridėtinės vertės mokesčio grobstymu, Europos Sąjungos ir užsienio valstybių finansinės paramos lėšų neteisėtu gavimu ir panaudojimu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
O kada STT sustiprinsit?.. ką, patiems nejauku?.. :s

prelude

prelude portretas
būtinai reikia stiprint,-ypač klaipėdoj, kad pasikeltų kainas, nes jau eiliniai uabai ale "sadausko įmonės" sugeba nutraukti bet kokius įrodytus FNTT ikiteisminius tyrimus dėl dokumentų klastojimo, sukčiavimo ir t.t. nepaneigdami tyrimo metu surinktų duomenų jokiais dokumentais...

jo

jo portretas
...visa ju darba nubrauks nepakeiciami teisejai!!!cha-cha-cha
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių