S. Skvernelis: padaugėjus mobiliojo ryšio bokštų, BPC tiksliau matys, iš kur skambina

  • Teksto dydis:

Bendrojo pagalbos centro (BPC) techninė sistema veikia ne visai taip, kaip iš jos tikimasi - vos priėmus skambutį ne visada įmanoma tiksliai matyti, iš kur žmogus skambina, pripažįsta vidaus reikalų ministras.

Pasak Sauliaus Skvernelio, BPC tiksliau matys, iš kur žmogus skambina, jeigu į naujų mobiliojo ryšio bokštų statybą investuos telekomunikacijos paslaugas teikiantys operatoriai.

„Dažnai painiojame du dalykus. Galvojame, kad paskambinus centras gauna tikslią koordinatę. BPC gauna bokšto, prie kurio prisijungia, koordinates. Kuo tų bokštų yra daugiau, tuo tikslesnės yra koordinatės. Ministerijos ir specialiųjų tarnybų pagalba atlikome tyrimą, kad nustatytume, kokiu tikslumu ši paslauga yra teikiama. Miesto teritorijoje paklaida yra apie 100-200 metrų, bet yra ir tokių vietų, kur paklaida siekia 20 kilometrų“, - antradienį LRT televizijos laidoje „Dėmesio centre“ pareiškė S.Skvernelis.

Pasak jo, paklaidą galėtų sumažinti operatorių investicijos.

„Jeigu operatoriai sutiks investuoti į bokštų statymą, ypač užmiestyje, ta paklaida, žinoma, mažės“, - sakė ministras.

Ministras akcentavo, kad su operatoriais šis klausimas bus aptartas.

“Tiesiog baigėsi atitinkamos sutartys ir, kalbant apie tolesnį operatorių veiklos licencijavimą, manau, kad reikia su jais kalbėti ir šiuo klausimu. (...) Galime bandyti finansuoti ir statyti bokštus, kurie reikalingi ne ūkinei veiklai vykdyti, o tik duoti koordinates. Tai, manau, irgi būtų nelabai suprantamas dalykas. Kita vertus, yra nemažai pavyzdžių, kai valstybės ir verslo bendradarbiavimas yra įmanomas“, - teigė ministras.

BPC yra pradėjęs tarnybinį patikrinimą dėl įvykio Kauno rajone, kai pirmadienį Lapių kelyje susidūrus po kelią vinguriavusiam lengvajam automobiliui ir sunkvežimiui, žuvo lengvojo automobilio vairuotojas. Į BPC kreipėsi paskui lengvąjį automobilį kurį laiką važiavęs vyras, jis įspėjo, kad gali įvykti nelaimė, nes vairuotojas gali būti neblaivus.

Prieš porą metų Panevėžio rajone, Dembavoje buvo nužudyta nepilnametė - mergina buvo pagrobta ir uždaryta į automobilio bagažinę ir nors bandė išsikviesti pagalbą numeriu 112, bet tarnyboms nepavyko nustatyti jos buvimo vietos. Ji buvo sudeginta gyva.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nėra tokios jokios tarnybos

Nėra tokios jokios tarnybos portretas
Yra sukurta irštva, kaip ir aibė kitokių,- pinigų ėmimui. Darbo pagal paskirtį neatlieka nei BPC, nei Vaikų Tesės, nei aplamai kažkokios valstybinės įstaigos. Žiūri į tave kaip į idijotą, kai ateini prašyt ko nors kas privaloma. Avių šalyje dirba tik patys avinai už nupistus juokingus skatikus, o sotūs laimingi , šiltai aprengti- iš dirbančių avinų juokiasi.

Ar jie veikia zmoniu labui ar tik del pinigu pasisavinimo

Ar jie veikia zmoniu labui ar tik del pinigu pasisavinimo portretas
Siandien dienai mes visi matome,kad sita tarnyba veikia ,tik del vaizdo ir pinigu sau pasisavinimo ir jokios naudos is ju !!!

Kysininku mafija

Kysininku mafija portretas
kysininku sudaryta kontora !
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių