S. Muravjovas: „Panamos popieriai“ parodė, kad yla visada išlenda iš maišo

  • Teksto dydis:

Nutekintų dokumentų, pramintų „Panamos popieriais“, skandalas yra naudingas įrodymas, kad yla visada išlenda iš maišo, o nesąžininga veikla paaiškėja, teigia antikorupcines iniciatyvas skatinančios organizacijos „Transparency International“ Lietuvos skyriaus vadovas Sergejus Muravjovas.

„Man aišku, kad visuomenei tokio pobūdžio informacija yra labai naudinga. Manau, šis skandalas aiškiai dar sykį parodė, kad yla galų gale visada išlenda iš maišo, paslaptys paaiškėja ir yra naivu manyti, kad gali amžinai slapukauti ir naudotis viešais pinigais savo privačiai gerovei didinti“, – BNS pirmadienį sakė S.Muravjovas.

Pasak jo, ši istorija yra proga pasauliui atkreipti dėmesį į geresnę pinigų plovimo prevenciją bei išviešinti politikų ir verslo ryšius – tai, S.Muravjovo teigimu, yra ypač aktualu ir Lietuvai.

„Mes Lietuvoje vis dar per mažai dėmesio skiriame pinigų plovimo prevencijai. Nėra skiriama pakankamai pajėgumų užtikrinti, kad aukšto rango politikai, valstybės tarnautojai tikrai nepiktnaudžiautų savo padėtimi. (...) Antra, tai yra istorija, kuri mums dar sykį primena, kad mes galų gale turime pradėti viešinti sąsajas tarp įvairių įmonių ir mūsų politikų, nes šiuo metu tokio pobūdžio informacija nėra viešai prieinama“, – kalbėjo „Transparency International“ Lietuvos skyriaus vadovas.

„Panamos popieriais“ pramintas bene didžiausias visų laikų konfidencialios informacijos nutekinimas. Daugiau negu 100 žiniasklaidos grupių vykdytas tyrimas, apimantis 40 metų kauptus finansinius dokumentus, elektroninius laiškus ir pasų duomenis, rodo, kad kai kurie įtakingiausi pasaulio veikėjai slėpė savo pinigus ofšorinėse struktūrose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių