S. Buškevičius privertė iškelti drausminę bylą trims teisėjams

Teisėjų garbės teismas pradėjo nagrinėti Lietuvos vyriausiojo administracinio teismo teisėjų Romano Klišausko, Audriaus Bakavecko, Stasio Gagio drausmines bylas. „Teisėjai padarė šiurkščių procesinių pažeidimų“, – konstatavo Teisėjų etikos ir drausmės komisija (TEDK).

TEDK nustatė, kad Lietuvos vyriausiojo administracinio teismo teisėjai R.Klišauskas, A.Bakaveckas ir S.Gagys išnagrinėjo ir pasirašė sprendimą administracinėje byloje, nors tokios teisės neturėjo, rašo portalas 15min.lt.

Drausminę bylą Lietuvos vyriausiojo administracinio teismo teisėjams TEDK iškėlė gavusi Kauno miesto tarybos nario, janalietuvio Stanislovo Buškevičiaus skundą. Kauno miesto tarybos narys TEDK nurodė, kad administracinę bylą Lietuvos vyriausiajame administraciniame teisme išnagrinėjo ne paskirtoji teisėjų kolegija, o kita, iš kurios net du teisėjai – A.Bakaveckas ir S.Gagys – buvo nepaskirti nagrinėti šios bylos.

„Viena kolegija turėjo nagrinėti mano skundą lošimo byloje, o svarstė ir atmetė skundą kita kolegija. Tyrimas išsiaiškins, ar čia buvo techninė klaida, ar buvo specialiai padaryta. Juk ne juokas – vienus paskiria, o kiti teisia”, – pasipiktinimo neslėpė Kauno miesto tarybos narys S.Buškevičius.

Teisėjų etikos ir drausmės komisijos pirmininko, Aukščiausiojo Teismo teisėjo Algio Norkūno teigimu, teisėjai neįsigilino į bylos aplinkybes ir padarė šiurkščių procesinių pažeidimų.

Vyriausiajame administraciniame teisme procesas buvo atnaujintas ir byla persvarstyta.



NAUJAUSI KOMENTARAI

premjeras

premjeras portretas
cia tas buskevicius, kur kaune ikure kino studija? o ka ta studija nuveike ir kiek jai isleista pinigu?sifonas ar serifas jis...

O

O portretas
kodėl čierniauskui neiškėlė?

to premjeras

to premjeras portretas
eik tazepamo isgerk, ramiau pasijusi
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių