R.Žilinsko bičiulį M.Gurskį teisėjas nurodė suimti

Vilniaus miesto 1-asis apylinkės teismas nurodė suimti Marką Gurskį, kuris drauge su Seimo nariu Roku Žilinsku teisiamas už viešosios tvarkos pažeidimą, septynių policijos pareigūnų įžeidimą ir pasipriešinimą jiems.

Griežčiausią kardomąją priemonę teisėjas Gintaras Dzedulionis skyrė dėl to, kad M.Gurskis pirmadienį neatvyko į teismo posėdį.

Tokios griežtos kardomosios priemonės neprašė net prokurorė. Jį siūlė kaltinamąjį atvesdinti į teismą ir skirti rašytinį pasižadėjimą neišvykti.

„Yra pagrindo manyti, kad kaltinamasis sąmoningai išvyko iš savo gyvenamosios vietos (...) Turiu imtis veiksmų, kad užtikrinčiau bylos nagrinėjimą", - teigė G.Dzedulionis.

Teisėjas tvirtino, kad M.Gurskiui ne kartą skambinta ir išsiųstas pranešimas apie teismo posėdžio vietą ir laiką, tačiau šis esą ragelio nekėlė, o šaukimo neatsiėmė.

G.Dzedulionio sprendimas šokiravo M.Gurskio gynėją. Šis sakė pirmą kartą susidūręs su tokiu atveju. Tuo metu teisėjas paaiškino negalįs nereaguoti į prezidentės Dalios Grybauskaitės nurodymą kuo greičiau nagrinėti rezonansines bylas.

Advokatui garantavus, kad iki kito teismo posėdžio jis suras savo ginamąjį, teisėjas sakė galįs sušvelninti kardomąją priemonę, jeigu M.Gurskis į jį kreipsis, kol policijai bus išsiųstas nurodymas jį rasti ir suimti.

"Palikus taip kaip yra, jeigu jis išvažiavęs į Bulgariją ar Turkiją, tuomet negaliu būti tikras, kad jis atsiras iki Kalėdų", - pareiškė G.Dzedulionis.

Buvęs LNK Žinių vedėjas, dabar Seimo narys R.Žilinskas ir jo draugas M.Gurskis kaltinami viešosios tvarkos pažeidimu, septynių policijos pareigūnų įžeidimu ir pasipriešinimu jiems.

Už tokią veiką gresia iki trejų metų nelaisvės.

Ši byla nagrinėjama jau metus. Vasarą nebuvo paskirtas nė vienas teismo posėdis.

Teismas jau gavo vaizdo įrašo ekspertizės išvadas.


Šiame straipsnyje: ŽilinskasGurskis

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių