Rugsėjo 1-ąją valstybės vadovai pabrėžė išsilavinimo svarbą

Valstybės vadovai naujų mokslo metų pradžios proga šeštadienį pabrėžė, kad išsilavinimas svarbus kuriant šalies ateitį, ir palinkėjo moksleiviams būti smalsiems, energingiems ir veržliems.

Į Širvintas dalyvauti bendroje visų rajono mokyklų Mokslo ir žinių dienos šventėje vykstanti prezidentė palinkėjo ne tik papildyti, atnaujinti ir kaupti žinių bagažą, bet ir išmokti prasmingai juo naudotis.

Sveikinime prezidentė pabrėžė, kad „geras išsilavinimas reikalingas ne tik asmeninei gerovei, bet ir brandžiai visuomenei ir stipriai valstybei kurti“.

Šventėje prezidentė Širvintų rajono Musninkų Alfonso Petrulio gimnazijai perduos mokiniams pavėžėti skirtą geltonąjį autobusą. Juo šalies vadovė vyks į Musninkus ir gimnazijoje dalyvaus iškilmingoje vėliavos pakėlimo ceremonijoje, pasveikins visą mokyklos bendruomenę su mokslo metų pradžia, o pirmokams įteiks Saugaus pirmoko pasus, pranešė prezidentės spaudos tarnyba.

Seimo pirmininkė Irena Degutienė rugsėjo pirmąją sutikti vyksta į Grigiškių „Šviesos“ gimnaziją. Parlamento vadovė palinkėjo, kad mokyklos taptų šeimomis, kuriose kiekvienas jos narys būtų gerbiamas ir branginamas.

„Nuoširdžiai linkiu, kad kiekvienos mokyklos bendruomenė ir būtų būtent tokia šeima – glaudi ir šilta, gerbianti ir branginanti kiekvieną savo narį, kiekvieną jai priklausantį žmogų. Kuo geriausios Jums kloties, sužinant mokslo dėsnius bei atrandant tikrąsias ir vertingąsias gyvenimo tiesas“, – sakė I. Degutienė.

Šeštadienį I.Degutienė su mokslo metų pradžia taip pat pasveikins Vilniaus Gedimino technikos universiteto dėstytojus ir studentus.

Premjeras Andrius Kubilius sakė, kad Rugsėjo 1 – ąją galima drąsiai vadinti Lietuvos ateities diena.

„Nes tik eidami mokslo keliu, įgydami solidų žinių bagažą, galite tapti modernios valstybės kūrėjais, pasiekti, kad Lietuva taptų klestinti, intelektuali, stiprią ekonomiką vystanti šalis. Tad Jūsų laukia įdomus, kūrybingas rytojus“, - sakė premjeras.

„Būkite smalsūs ir žingeidūs, būkite energingi ir veržlūs, drąsiai eikite žinių keliu, o paklydę, nebijokite klausti krypties mokytojų. Nuoširdžiai linkiu visiems mokslo keleiviams didelės sėkmės, gražių ir prasmingų dienų, atradimų džiaugsmo, prasmingo bendravimo, ambicingų siekių“, - teigiama A.Kubiliaus sveikinime.

Mokslo metų pradžios šventė šeštadienį vyks kai kuriose Kauno mokyklose, Šiauliuose, Panevėžyje, Alytuje, Marijampolėje, dalyje rajonų. Vilniaus ir Klaipėdos mokyklose šventė numatoma pirmadienį.


Šiame straipsnyje: Rugsėjo 1-oji

NAUJAUSI KOMENTARAI

po velniu

po velniu portretas
vaipisiu uztarejai

ct

ct portretas
Jau apie Kubilių galėjo ir nutylėt, o šiaip grąžu.

obana

obana portretas
pavare eilini pilstyma is tuscio i kiaura-sudmaliai...
VISI KOMENTARAI 15

Galerijos

Daugiau straipsnių