R.Šimašius: „tvarkiečiai“ neišmano Konstitucijos

Teisingumo ministras Remigijus Šimašius trečiadienį pareiškė, kad interpeliaciją jam rengianti partija „Tvarka ir teisingumas“ neišmano Konstitucijos, garantuojančios teismų nepriklausomumą.

Opozicijos pareiškimus apie jam rengiamą nepasitikėjimo procedūrą Liberalų sąjūdžiui atstovaujantis ministras pavadino priešrinkiminiu manevru.

„Vertinu tai kaip priešrinkiminį manevrą. Panašu, kad ponas Mazuronis ir kiti pasižiūrėjo, kad apklausų rezultatai nedžiuginantys. Kadangi aš teisingumo ministras, jų partija “Tvarka ir teisingumas„, o teisingumo nėra per daug ir yra problemų, nusprendė, kad yra tinkamas manevras“, - žurnalistams sakė R.Šimašius.

„Apmaudu, kad ši partija susipainiojo Konstitucijoje. Teisingumo ministras jokiu būdu negali paveikti konkrečių bylų, teisėjų korpuso, teismai visiškai izoliuoti nuo vykdomosios valdžios. Tie aspektai, kurie yra keliami, yra ganėtinai neadekvatūs ir rodo tam tikrą neišmanymą“, - kalbėjo teisingumo ministras.

Partija „Tvarka ir teisingumas“ prieš kelias dienas paskelbė ketinanti parengti interpeliacijos klausimus, pareiškusi, kad ministras turėtų prisiimti atsakomybę ir už įvykius Garliavoje.

„Manome, kad už tą neteisingumą ir netvarką valstybėje, su kuria šiandien susiduria vis didesnė visuomenės dalis, labiausiai atsakingas būtent teisingumo ministras. Dviprasmiškai vertintini teismų sprendimai ar į sveiko proto rėmus netelpantys siekiai juos įgyvendinti - tai labai aiškiai iliustruoja pastarųjų dienų įvykiai Garliavoje. Tai tik vienas, labai konkretus atvejis, dėl kurio atsakomybę turėtų prisiimti būtent teisingumo ministras“, - sakė partijos frakcijos Seime seniūnas Valentinas Mazuronis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

nuomone

nuomone portretas
KEDOFILAI TVARKIECIAI CIA JAU KISAS KAI SIMASIUS PASAKE KAD VAIKAS TURI BUT PAS MAMA

Nimf

Nimf portretas
Iš kur ištraukei ,kad jis kažką pareiškė ??? Jis tik pasakė ,kad teisingumas turi būti vykdomas,o toks koks yra dabar prieštarauja konstitucijai... Viskas čia su juo gerai, bet tvarkiečiai tai tikri ligoniai ir pasirodys kaip visiški neišmanėliai ... bet gal tai jiems gera reklama ??? :)

Jonas

Jonas portretas
Teisingai Šimašius kalba, Teisingumo partija visiškai neišmano teisinių dalykų. Mazuronis žinomas tuščiakalbis plėpis, jis visad bando iš š... nukalti vinį. Toks pats beviltiškas ir Paksius. Šleikštu jų klausytis. Žmonės be lašelio gėdos. Žmonės saugokitės!
VISI KOMENTARAI 20

Galerijos

Daugiau straipsnių