R.Šimašius apie interpeliaciją: bus proga išgirsti, kas nuveikta

Teisingumo ministras Remigijus Šimašius, kuriam rengiama interpeliacija, sako, kad tai bus proga papasakoti apie nuveiktus darbus.

Opozicinės partijos „Tvarka ir teisingumas“ frakcijos Seime seniūnas Valentinas Mazuronis pirmadienį Seimo pirmininkei Irenai Degutienei įteikė interpeliaciją teisingumo ministrui liberalui R.Šimašiui. Netrukus po to Seimo pirmininkė užregistravo interpeliaciją ir perdavė ją pačiam ministrui bei Seimo nariams.

R.Šimašius žurnalistams pirmadienį Vyriausybėje sakė interpeliacijos teksto dar nematęs.

„Pagal tai, kas buvo sakoma iki tol viešumoje, tai galiu pasakyti, kad ne visi klausimai man pasirodė iš tikrųjų iki galo adekvatūs ir atitinkantys konstitucinę sąrangą, bet pažiūrėsiu ir džiaugiuosi, kad turėsiu progą atsakyti į tuos klausimus, kurie rūpi, manau, ne tik opozicijai, bet ir visiems Lietuvos žmonėms. Kai kuriais atvejais, manau, tai bus proga išgirsti, kas gero yra nuveikta per tą laiką“, - teigė ministras.

„Tvarkiečių“ inicijuotą interpeliaciją pasirašė 29 Seimo nariai. Pasak V.Mazuronio, tarp jų yra jų frakcijos, Darbo partijos, Socialdemokratų partijos, Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijų bei Mišrios Seimo narių grupės atstovų parašai.

Teisingumo ministrui keliami penki klausimai - dėl per lėtai vykstančios teismų sistemos reformos, dėl padėties teismo medicinoje, dėl situacijos laisvės atėmimo įstaigose, dėl įvykių Garliavoje vykdant teismo sprendimą perduoti mažametę mergaitę motinai. Taip pat teiraujamasi, kokių žingsnių Teisingumo ministerija ėmėsi, kad nepasikartotų pernai vasarą nutikęs incidentas, kai Baltarusijai buvo perduoti duomenys apie žmogaus teisių gynėją Alesį Beliackį.

Paklaustas, ar jaučiasi nors kiek atsakingas dėl padėties Garliavoje, ministras pažymėjo, kad situacija čia yra „absoliučiai nepriimtina“.

„Iš tiesų negaliu atsakyti į šitą klausimą, nes įvykių yra daugybė. Galiu pasakyti tiktai, kad absoliučiai nepriimtina yra, kai visa Lietuva yra tapusi iš esmės įkaite Garliavos įvykių - akivaizdu, kad neturėtų būti tokių dalykų, kurie trejus metus klostosi aplink šiuos mūsų aptariamus įvykius“, - dėstė R.Šimašius.

Pagal Seimo statutą, interpeliacijos procedūra Seime pradedama, kai po klausimais ministrui surenkama ne mažiau kaip 29 Seimo narių parašai. Po to jie įteikiami Seimo pirmininkui, kuris dokumentą įregistruoja posėdžių sekretoriate.

Ministras per dvi savaites turi atsakyti į pateiktus klausimus.

Jeigu Seimas nuspręstų, kad ministro atsakymai netenkina, tuomet už ministro atleidimą iš pareigų turėtų balsuoti ne mažiau kaip 71 parlamentaras.


Šiame straipsnyje: Remigijus Šimašius

NAUJAUSI KOMENTARAI

Dainius

Dainius portretas
visą laiką maniau,kad tvarkiečiai tikrai kažką išmano apie kokia tvark turi būti Lietuvoje bet dabr pamačiu,kad jie nieko neišmano už juos niekuomet nebebalsuosiu jie savo teisingumą mato taip kaip jiems geriau ,nežiūri nieko nei faktų o neduok dieve kas nors praded dirbti pavyzdžiui prokurorai bet viskas krypsta ne taip kaip jie galvoja tada prasideda interpialiacijos ir taip toliau;-))na žmonėms reikia nors kokio triukšmo o tai jų niekas nemato šiaip tai mazurkonis galėtų eiti pas patvorinius ti nors per telika parodytų

sigis

sigis portretas
interpeliacija butina vien del garliavos ivykiu kitas butu pats atsistatidines o cia atvirksciai dar palaikomas teroras ciniskom kalbom.Jam ne vieta siame poste nes aiskiai matosi kokias jiegas palaiko.

Dainius

Dainius portretas
R Šimašius yra teisingumo ministras ir jisai daugiau žino kas kaip ir kur dedasi ,Šimašius jaunas jisai bet jau žino kokios lietuvos nori ne taip kaip senis stoma jam tik papulti į prezidentus dar svičiojo;-)))du gaideliai uoka ir grazulis tai irgi su savo pakraipomis gėjai lygtais ir jų vedlys rokas kaip ir;-))) ŠiaipValys bijo bobų dviejų o Šimašius nebijo nieko jisai šypsosi iš mazurkonių visokių tapšnotojų dar męs atsimename;-)burokus visokius
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių