R.Palaitis vis dėlto žada apsispręsti ketvirtadienį

Vidaus reikalų ministras sprendimą dėl Kęstučio Jucevičiaus skyrimo FNTT vadovu žada priimti ketvirtadienį, susipažinęs su visais dokumentais.

„Aš rytoj turėsiu visą aibę dokumentų ant stalo ir žiūrėsiu prieš skirdamas (K. Jackevičių – lrt.lt), kad įsakymas būtų visiškai atitinkantis visus teisės aktus.

Ten turi būti pakankamai daug popierių. Žiūrėsiu, ar yra skundas, ar yra atsakymas į tą skundą, ar yra patikimumo pažymėjimas ir kiti dokumentai. Jeigu jie visi bus ir visi bus tvarkingi, aš ruošiuosi rytoj priimti sprendimą. Jei kažko truks, teks atidėti“, – LTV naujienų laidoje „Šiandien“ teigė ministras Raimundas Palaitis.

Faktą, kad K. Jucevičius pažymą dėl tinkamumo vadovauti FNTT pasirašė pats, ministras vadino „aplinkybių sutapimu“.

„Tuo metu K. Jucevičius FNTT buvo vienintelis žmogus, kuris turėjo teisę tokią pažymą pasirašyti. Aišku, ne jis apie save duomenis rinko (...), bet pasirašyti tokį raštą dėl sutapimų, deja, teko jam“, – sakė R. Palaitis.

Seimo Antikorupcijos komisijai ir K. Jucevičiui pateikus skirtingus aplinkybių paaiškinimus, ministras linkęs palaikyti K. Jucevičiaus pusę.

„Antikorupcijos komisijos teiginiais bent jau mąstantys žmonės turėjo galimybės įsitikinti. Nes toks pasakymas „galimai“... Aš galiu pasakyti: „Seimo nary, tu galimai esi vagis“. Bet ką reiškia „galimai“? Tai reiškia beveik ir nieko. Mes kuriam pasakas ir pasakom „galimai“. Ir paskui tie žmonės lengvatikiai kurie labai nori tikėti, kad kažkas yra nešvaru, jie patiki. Tie, kurie mąsto savo galva, aš manau, atsirinks“, – kalbėjo R. Palaitis.

Ministras mano, kad slaptų dokumentų iš FNTT dingimas, apie kurį paskelbė Antikorupcijos komisija, tėra klaida registre.

„Prieš keletą mėnesių buvo atėjęs iš prokuratūros signalas, kad policijoje ir kitose teisėsaugos institucijose trūksta pakankamai daug bylų. Po to paaiškėjo, kad tai buvo balionas, kuris subliūško. Aš manau, kad toks balionas yra ir čia, nes laikinas vadovas pasakė, kad pirmiausia yra neatitikimas bylų registre, matyt, registre yra klaida. Nes jei būtų bylos dingusios, tuometinis   FNTT vadovas Vitalijus Gailius turėjo kreiptis ir į VSD, ir į VRM ir pradėti ikiteisminį tyrimą. Tie žingsniai nebuvo padaryti“, – tvirtino R. Palaitis.

Lrt.lt primena, kad Seimo Antikorupcijos komisija reikalauja sustabdyti K. Jucevičiaus skyrimą į FNTT vadovo postą.

Seimo Antikorupcijos komisija konkurso rezultatus į FNTT vadovo pareigas ketina skųsti Valstybės tarnybos departamentui.

Pasak parlamentarų, K. Jucevičius taip pat skundžiamas Vyriausiajai tarnybinės etikos komisijai dėl galimo viešų ir privačių interesų konflikto, kai galimai „jis pats pasirašė teigiamą išvadą apie save“.
Specialiųjų tyrimų tarnybos bus prašoma atlikti išsamų tyrimą K. Jucevičiaus atžvilgiu.

Tuo tarpu gavęs kreipimąsi iš Seimo Antikorupcijos komisijos dėl K. Jucevičiaus neskyrimo į FNTT vadovo postą Premjeras Andrius Kubilius siūlo sprendimą atidėti bent keturiolikai dienų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

taip

taip portretas
taip jau yra -siai diena Lietuva valdo Padleckis ir Padlaitis,ramiai sededami Grybu paunksmej

pastebėkite

pastebėkite portretas
kaip palaitis tempia gumą, o paskui jis ir jo gauja loja, kad konservatoriai varo į kampą Lietuvą? Į kokį kampą? kaip vyriausybė dirbo, taip ir dirba, niekas nusustoja, bet va, palaitis ir jį palaikantys, kiek tik galėdami stabdo normalų darbą. Kaip kokiame komunistiniame veiksme - patys kalti ir patys rėkia. Tai ką primynė tie du FNTT vyriokai, kad toks šurmulys kilo? Kas tie prezidentūros pilkieji kardinolai, ar ir vėl nesugrįžo Adamkaus laikai? Atsiprašau, januškos laikai? Pilna purvo visose institucijose, ir švarinti būtina visoje Lietuvoje. Nenoriu, kad valdžion prasibrautų tokie, kaip palaitis ir jau save regintys valdžioje mazuronis ar butkevičius.

jo

jo portretas
gerai kad paaiskinai a to komentuoja visi kas nieko nezino.
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių