R.Palaitis ragino partiečius prisidėti aiškinant FNTT skandalą

Vidaus reikalų ministras (VRM) Raimundas Palaitis ragino Liberalų ir centro sąjungą (LiCS) telktis ir aktyviai įsijungti į prasidėjusią priešrinkiminę kampaniją, be kita ko, aiškinant žmonėms, kodėl atleisti Finansinių nusikaltimų tyrimų tarnybos (FNTT) vadovai.

Anot ministro, žmonėms turėtų būti aiškinama, jog šis atleidimas susijęs su banko „Snoras“ byla, informacijos nutekėjimu ir dėl to įvykusiu beveik milijardo litų nutekėjimu iš banko.

„Liūdniausia, kad šioje istorijoje visi mušasi, dulkės kyla, sąmokslai skleidžiasi, pamirštama dėl ko visa tai kyla. O tai vyksta dėl “Snoro. Kodėl didžioji partija - konservatoriai taip intensyviai sukėlė visas pajėgas, kurias turi dėl dviejų FNTT pareigūnų - lieka neatsakytas klausimas. Nujaust galima, bet tą nuojautą reiktų pasilikt sau, manau, kad tas netrukus gali paaiškėti", - LiCS tarybos posėdyje kalbėjo R.Čaplikas.

Anot jo, konservatoriai šiuo atveju pradėjo ankstyvą rinkimų kampaniją.

„Rinkimai prasidėjo, dalis kitų partijų stengiasi pasinaudoti šia padėtimi, irgi naudojasi. Kai kurios partijos, suprasdamos, kad tai rimti dalykai, išmintingai, mano supratimu, tyli“, - kalbėjo R.Palaitis.

R.Palaitis ragino partiečius taip pat aktyviai įsitraukti į kampaniją. Anot jo, partijos pirmininkas Seimo pirmininkės pavaduotojas Algis Čaplikas bei Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto (NSGK) vicepirmininkas Vytautas Bogušis jau įsitraukė į kampaniją, aktyviau aiškint tikrąsias, anot R.Palaičio, FNTT vadovų atleidimo priežastis.

„V.Bogušis jau įsijungė, A.Čaplikas jau įsijungė į šitą kovą, manau, kad visiems reikia aiškinti, apie ką čia viskas sukasi, kad tai yra “Snoras„, o ne menkavertės sąmokslo teorijos“, - kalbėjo ministras.

Pasako jo, atleisti FNTT pareigūnai - direktorius Vitalijus Gailius ir jo pavaduotojas Vytautas Giržadas, „sugebėjo daug sąmokslo teorijų užvelti, ko pasekoje atsiras visa eilė komisijų“.

„Problema ta, kad šioje istorijoje pakankamai daug užslaptintos informacijos ir tenka tikėti, arba ne. Dėl to labai gajos įvairios sąmokslo teorijos“, - teigė ministras. Jis kartojo partijos nariams, kad VSD raštas, kuriuo remiantis buvo panaikinti leidimai dirbti su slapta informacija FNTT vadovams, yra su žyma ISS (išslaptinti subjekto sutikimu), todėl esą nebuvo galima pateikti šio rašto premjerui ir kitiems valstybės vadovams.


Šiame straipsnyje: FNTTRaimundas Palaitis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Jonce

Jonce  portretas
Jeigu tokie liberastai pricipingi tai ko čia kaltinti konservatorius kad jie anokie ir šiokie. Jeigu jei neaukos Palaičio tai tegul nešdinasi iš koalicijos. Tačiau nieko nebus tes prieš rinkimus jos elgiasi kaip prostitutės nes nenori prarasti finansavimo.

rr

rr portretas
kysininkas padlaitis dega zeme po tavo kiausais issigimeli

as

as portretas
Pirmiausia reik pradet aiskint Palaicio klastojamus parasus,draudyste su Svinium ir visas kitas paciu aferas. Tada nuosekliai pereit prie kitu nusikaltimu.
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių