R.Palaitis pagerbė tragiškai žuvusius vairuotojus

Ketvirtadienį vakare, grįždamas iš oficialaus vizito Latvijoje,vidaus reikalų ministras Raimundas Palaitis sustojo Panevėžyje, kur padėjo vainikus ir atidavė paskutinę pagarbą užvakar tragiškoje avarijoje žuvusiems Panevėžio rajono greitosios medicinos pagalbos tarnybos vairuotojams, pareiškė užuojautą jų artimiesiems.

Kartu su ministru R.Palaičiu, žuvusiuosius bei jų artimuosius aplankė ir Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo tarnybos direktorius, generolas Remigijus Baniulis bei pareigūnas Ramūnas Šimkevičius, tą nelaimės dieną vairavęs gaisrinės automobilį, kuris nuslydo nuo kelio ir mirtinai traumavo greitosios pagalbos automobilių vairuotojus.

„Tragedija baisi, netektys didžiulės ir staigios, todėl visiškai suprantama, kad ne visi žuvusiųjų artimieji linkę iškart atleisti šio tragiško įvykio kaltininkui“, – sakė ministras R.Palaitis.

Pirminiais duomenimis, į autoįvykį skubėjęs gaisrinės automobilis siaučiant pūgai buvo suskersuotas kelyje, kai priešpriešine eismo juosta pro jį pravažiavo didžiulis sunkvežimis. Nuo stipraus vėjo gūsio, sunkiai valdomas gaisrinės automobilis trenkėsi į šalikelėje stovėjusias transporto priemones, nuslydo nuo kelio, apvirto ir mirtinai sužalojo toje vietoje buvusius ir pagalbą kitoje avarijoje nukentėjusiems teikusius greitosios pagalbos automobilių vairuotojus Rimantą Drebicką ir Raimundą Juknevičių bei sunkiai sužalojo felčerės padėjėją Reginą Šaduikinenę.

„Tragediją sunkiai išgyvena žuvusiųjų šeimos ir artimieji, didžiulėje neviltyje ir pareigūnas, nesuvaldęs gaisrinės automobilio, – sako ministras R.Palaitis. – Šio jauno pareigūno neviltis kelia rūpestį, tačiau esu patikintas generolo R.Baniulio, kad pareigūno R.Šimkevičiaus kolegos juo pasirūpins“.

Prieš aplankydamas žuvusiųjų artimuosius, generolas R.Baniulis lankėsi Panevėžio apskrities ligoninėje, kur gydoma toje pat avarijoje sužeista felčerės padėjėja R.Šaduikienė. Vidaus reikalų ministras R.Palaitis paprašė, kad generolas, lankydamasis ligoninėje, susisiektų su juo, tądien viešinčiu Latvijoje, ir sudarytų jam galimybę telefonu pabendrauti su avarijoje nukentėjusia medike. Ministras padėkojo medikei už pasiaukojamą darbą, pareiškė užuojautą dėl bendradarbių žūties, palinkėjo stiprybės ir kuo greičiau pasveikti.


Šiame straipsnyje: palaitisvairuotojaipagarba

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių