R.Palaitis inicijuos netikėtas pareigūnų blaivumo patikras

Vidaus reikalų ministras Raimundas Palaitis užsimojo kovoti su prie vairo sėdančiais neblaiviais policijos pareigūnais. Jis tikina inicijuosiantis netikėtas policijos pareigūnų blaivumo patikras.

„Neretai pasirodantys pranešimai apie sulaikytus už vairo neblaivius policijos pareigūnus, mane, kaip vidaus reikalų ministrą, verčia imtis radikalių priemonių, Reikalauju, kad Lietuvos policijos generalinis komisaras Vizgirdas Telyčėnas nedelsiant parengtų įsakymą, kuris įpareigotų visas policijos įstaigas – nuo Policijos departamento iki teritorinio policijos komisariato – nuolat organizuoti netikėtas policijos pareigūnų blaivumo patikras“, - VRM pranešime spaudai cituojamas R.Palaitis.

Pasak ministro, nenormalu, kad tie, kuriems patikėta saugoti viešąją tvarką, vairuoja transporto priemones neblaivūs, o neretai ir sukelia eismo įvykius, kuriuose žmonės patiria materialinius nuostolius, žalojama jų sveikata, o kartais net ir prarandamos gyvybės.

Imtis šių priemonių ministrą paskatino antradienį žiniasklaidoje pasirodžiusi publikacija apie Telšių apskrities vyriausiojo policijos komisariato (VPK) Plungės rajono policijos komisariato kriminalinės policijos tyrėjo Sauliaus Štulpino sukeltą eismo įvykį esant neblaiviam (nustatytos 2,97 alkoholio promilės).

„Laimė, autoįvykyje nenukentėjo žmonės, tačiau dar kartą pamintas pareigūno vardas ir šešėlis mestas ant visos policijos sistemos, - sako ministras R.Palaitis. – Ypač neramina tai, kad šis pareigūnas sulaikomas neblaivus už vairo jau antrą kartą. Apmaudu, kad pirmą kartą sulaikyto neblaivaus ir iš darbo atleisto pareigūno S. Štulpino teismas pasigailėjo ir grąžino jį į pareigas“.

Ministras R.Palaitis šiandien telefonu kalbėjo su Telšių apskrities VPK vadovu Alfonsu Motuzu ir paprašė griežčiausiai įvertinti pareigūno veiksmus. Viršininkas A. Motuzas informavo, kad jau pradėtas tarnybinis patikrinimas ir dar šią savaitę pareigūno S.Štulpino veiksmai bus įvertinti.

Ministras ragina ir kitų statutinių įstaigų vadovus akyliau stebėti savo pareigūnų blaivumą, nes išaiškėjus panašiems faktams kitose įstaigose, to paties bus reikalaujama ir iš šių įstaigų vadovų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių